Als je bij het planten van rozen met blote wortels op deze punten let, geef je je roos de beste kans om aan te slaan!

Plant Tips

  • 1. Laat de wortels absoluut niet uitdrogen. Heb je rozen per postorder besteld, spoel de planten dan even onder de kraan af en stop ze terug in de verpakking als je niet direct kunt planten. Zo kun je ze tot een week koel in de garage of schuur bewaren.
  • 2. Duurt het langer voordat je plant, kuil de rozen dan tijdelijk in: bedek ze daarbij met een flinke berg aarde.
  • 3. Zet de roos voor het planten een uurtje in een emmer water.
  • 4. Graaf een royaal plantgat, maak de bodem en zijkanten wat losser.
  • 5. Doe nooit mest onderin het plantgat! Je mag eventueel wel wat goede potgrond door de grond werken.
  • 6. Het oculatiepunt (de verdikte knobbel, waar de cultivar op de onderstam is geënt) is de meest kwetsbare plek. Die moet bij het planten minstens 5 cm onder de grond komen.
  • 7. Geef je roos tot slot flink water. Geef ook de komende maand je roos elke week een halve emmer water (tenzij de grond stijf bevroren is).
  • 8. Strooi in het voorjaar wat verteerde organische mest rondom de struik, zoals koemestkorrels. Zo begint je roos goed aan zijn nieuwe groeiseizoen!

Soort ROZEN


De KLIMROZEN

al vanaf €8.25 per stuk

De BODEMBEDEKKENDE ROZEN

al vanaf €3.55 per stuk 

De STAMROZEN

al vanaf €22,95 per stuk 

De ENGELSE ROZEN

al vanaf €11.95 per stuk 

Klimrozen beschikken niet over klimorganen zoals hechtwortels (klimop) of ranken (druif). Enkel de stekels kunnen zich tijdelijk vasthaken. Klim of leirozen zijn rozen die groeien met lange, (meestal) slappe takken die kunnen aangebonden worden. Van oudsher worden klimrozen tegen muren en langs pergola's geleid. Binnen het assortiment klimrozen wordt onderscheid gemaakt tussen de eenmaal bloeiende en doorbloeiende klimmers. Bodembedekkende rozen zijn laagblijvende, bossige, breedgespreide, dichtvertakte rozen,  zijn robuust en in staat om met hun dicht gebladerte en kruipende of boogvormig afhangende takken in zeer korte tijd en zonder veel onderhoud de bodem te bedekken en onkruid vrij te houden en ook bijzonder geschikt om op bermen of hellingen de klassieke groenbedekkers te vervangen Stamrozen zijn struik- of treurrozen gekweekt op een stammetje (0,80 tot 1,20 m). Treurrozen zijn op stam geënte klimrozen waarvan de buigzame takken sierlijk overhangen. Engelse rozen hebben een geheel eigen karakter. Ze hebben de bekoring van hun afstamming (de oude rozen) betreffende de bloemvorm, de rijkheid van de geur en de kleur. Ze hebben tevens de eigenschap van de moderne struikroos door herhaalde malen per jaar te bloeien.
 

De GROOTBLOEMIGE ROZEN

al vanaf €3,55 per stuk 

De MINIATUUR OF KOSTERROZEN

al vanaf €4.55 per stuk 

De TROSROZEN

al vanaf €4.55 per stuk 

 
In tegenstelling tot de trosrozen , staat bij de grootbloemige rozen , de grote, gevulde individuele bloem centraal. Vaak staat deze bloem alleen op één stengel. Ze zijn bijzonder populair door hun prachtige bloemvorm en een bijzonder lange bloeiperiode van juni tot diep in de herfst, Miniatuur of Kosterrozen zijn  kleine struikrozen die zelden hoger worden dan 50 -60 cm, hebben kleine blaadjes, korte steeltjes, verfijnde knoppen en kleine bloemen. Ze zijn bijzonder populair  in kleinere tuinen en ook geschikt als potplant of voor bloembakken, in grotere tuinen sieren ze vaak de borderrand Trosrozen zijn  kleine struikrozen die zelden hoger worden dan 50 -60 cm, hebben kleine blaadjes, korte steeltjes, verfijnde knoppen en kleine bloemen. Ze zijn bijzonder populair  in kleinere tuinen en ook geschikt als potplant of voor bloembakken, in grotere tuinen sieren ze vaak de borderrand.