Camellia japonica

Camelia

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zuurminnende plant
  • Donkergroen glanzend blad
  • Bladhoudend
  • Terrasplant
  • Langzame groei
  • Solitair
Ontmoet de Camellia japonica, een oogverblindende verschijning met haar weelderige, rode bloemen die elke ruimte in een handomdraai opfleurt. Bekend om haar elegante verschijning, brengt deze Camelia Rood een vleugje klassieke schoonheid in zowel binnen- als buitenshuis.

Deze prachtige sierplant, met haar oorsprong in Japan, beschikt over glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door een uitstekend decor vormen voor de luxueuze, volle bloemen. De bloeiperiode loopt van de late winter tot in het vroege voorjaar, een tijd waarin veel tuinen nog ontwaken uit de winterse slaap, waarmee ze een indrukwekkende en vrolijke noot aanbrengt in het seizoen.

De Camellia japonica vraagt om een beschut plekje in de tuin met halfschaduw of in huis op een lichte, maar niet direct zonnige plaats. De plant prefereert een zure, goed doorlatende bodem en dient beschermd te worden tegen de felle middagzon. Met een beetje liefde en aandacht zal deze Camelia Rood u belonen met haar uitbundige bloei.

Haal de Camellia japonica in huis of plant haar in uw tuin en u geniet niet alleen van de schitterende aanblik, maar ook van de verfijnde sfeer die ze met zich mee brengt. Perfect voor iedereen die van klassieke elegantie houdt en zich graag omringt met natuurlijke schoonheid. Met de Camellia Rood haalt u een echt pronkstuk in huis of in de tuin die u elk jaar opnieuw zal verrassen met haar betoverende bloemenpracht.

Verzorging en water

De Camellia japonica heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water op de grond en vermijd natte bladeren, dit kan namelijk ziektes veroorzaken.

Onderhoud

Snoei de Camellia japonica na de bloei om de vorm van de plant te behouden en om licht en lucht toe te laten. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar een meststof voor zuurminnende planten om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de Camellia japonica op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Deze plant houdt van een beschutte plek, beschermd tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal.

Tip

Besproei de bladeren van de Camellia japonica regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral in droge klimaten. Dit kan helpen om ongedierte zoals spintmijten te voorkomen.
De Camellia japonica, ook bekend als de Camelia Rood, is een prachtige en decoratieve plant die het best gebruikt kan worden voor het verfraaien van tuinen, parken en andere buitenruimtes. Met zijn heldere roodoranje bloemen is deze plant een populaire keuze voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in elke buitenomgeving.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de Camellia japonica ook andere courante toepassingen. De bladeren van deze plant kunnen worden gebruikt voor de productie van thee, bekend als Camellia-thee of groene thee. Deze planten worden ook vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende helende eigenschappen. Hun bladeren worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals ontstekingen, huidproblemen en spijsverteringsproblemen.

Al met al is de Camellia japonica een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor andere courante toepassingen kan worden gebruikt. Of het nu gaat om het toevoegen van kleur aan een buitenruimte of het oogsten van bladeren voor thee of medicinale doeleinden, deze plant is een waardevolle aanvulling op elke tuin of landschap.
Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Camellia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Langzame groei, Terrasplant, Bladhoudend, Donkergroen glanzend blad, Zuurminnende plant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Camellia Sasanqua
Camellia sasanqua
Vanaf € 32,95
Camellia Japonica Roze
Camelia
Vanaf € 24,95
Camellia Japonica Wit
Camelia
Vanaf € 24,95