Camellia sasanqua

Camellia sasanqua

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond
  • Najaarsbloeier
  • Prachtige bloemen
  • Terrasplant
  • Beschutte standplaats
Ontdek de sierlijke charme van de Camellia sasanqua, ook wel bekend onder het synoniem 'Thea Sasanqua'. Deze middelgrote wintergroene heester brengt een elegante en bossige vorm met zich mee, waardoor hij een verrijking is voor zowel de tuin als het terras. De plant wordt gesierd door prachtige, glanzende ovale bladeren die een intens donkergroene kleur tentoonspreiden.

Wanneer de meeste planten het rustiger aan doen, komt de Camellia sasanqua tot leven. Van november tot februari verrast deze bijzondere plant je met een overvloed aan geurende, enkelvoudige bloemen in tinten van schitterend roze tot zuiver wit. Niet alleen zijn de bloemen een lust voor het oog, ook verspreiden ze een subtiele, zoete geur die je tuin of huis in de donkere maanden opfleurt.

De Camellia sasanqua stelt enkele eisen aan zijn omgeving. Zo floreert hij het beste op een beschutte plek waar hij kan genieten van de zon of lichte halfschaduw. De plant geeft de voorkeur aan een zure tot neutrale, goed doorlaatbare bodem. Hoewel hij redelijk winterhard is in een beschutte omgeving, waardeert hij een warme sjaal in de vorm van wat bescherming tegen de meest strenge vorst.

Deze veelzijdige heester is verder opmerkelijk tolerant voor zeewind en stedelijke luchtvervuiling en staat bekend om zijn goede weerstand tegen ziekten, waardoor hij met minimale zorg kan floreren.

Kies voor de Camellia sasanqua als je verlangt naar een betoverend groen spektakel in de koudste maanden. Haal een stukje bloeiende natuur in huis of naar je tuin voor die broodnodige kleur en geur wanneer de rest van de wereld in winterslaap lijkt. Een ideale keuze voor iedereen die ook 's winters van een levendige tuin of een groene oase in huis wil genieten!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef regelmatig water, vooral in droge periodes. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei zonodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

Standplaats

Plaats de Camellia sasanqua op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Halfschaduw is ideaal voor deze plant.

Tip

Geef de Camellia sasanqua in het voorjaar een boost met een speciale meststof voor zuurminnende planten om de bloei te bevorderen.

De Camellia sasanqua, ook wel bekend als de Japanse kamelia, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. De plant staat bekend om zijn weelderige groenblijvende bladeren en mooie, geurige bloemen die in de herfst en winter bloeien. De Camellia sasanqua kan worden gebruikt als een prachtige solitaire struik in de tuin, als borderbeplanting of zelfs als haag.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Camellia sasanqua ook andere courante toepassingen. De bloemen worden vaak gebruikt in bloemstukken en als decoratieve toevoeging in boeketten. Daarnaast worden de bladeren van de plant soms gebruikt om groene thee van te maken.

Al met al is de Camellia sasanqua een prachtige en veelzijdige plant die niet alleen tuinen en landschappen verfraait, maar ook andere praktische toepassingen heeft.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Camellia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Beschutte standplaats, Terrasplant, Prachtige bloemen, Najaarsbloeier, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Camellia Japonica Roze
Camelia
Vanaf € 24,95
Camellia Japonica Wit
Camelia
Vanaf € 24,95
Camellia Japonica Rood
Camelia
Vanaf € 24,95