Delphinium 'Blue Bird'

Ridderspoor

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Prachtige blauwe bloemen
  • Lange bloeiperiode in de zomer
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt als borderplant
  • Kan gebruikt worden als snijbloem
  • Groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond

Ontdek de betoverende schoonheid van de Delphinium 'Blue Bird', een pronkstuk in de categorie vaste planten dat garant staat voor een zomerse blikvanger in uw tuin. Deze hoge ridderspoor, behorende tot de Pacific Giant-groep, kenmerkt zich door zijn statige en goed vertakte vorm. Zijn bladverliezend karakter biedt elk seizoen een nieuw spektakel, met midden-groene, drie tot vijflobbige fijn verdeelde bladeren die in contrast staan met de schitterende bloesems.

Van juni tot augustus trakteert Delphinium 'Blue Bird' u op een uitbundige bloei van grote paars tot violetblauwe bloemen. Deze blikvangers zijn voorzien van een opvallend zwart oog en staan op stevige, opgaande stengels. Voor een continue bloemenpracht is het aan te raden de uitgebloeide bloemen zorgvuldig te verwijderen, wat een herbloei stimuleert en zorgt voor een langdurig genieten van deze florale schoonheid.

Deze ridderspoor prefereert een plekje in de volle zon, beschut tegen harde wind, en tiert het best in een niet al te zure, vruchtbare en goed doorlaatbare grond. De Delphinium 'Blue Bird' toont een sterke winterhardheid, is niet alleen een lust voor het oog, maar trekt tevens bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Hoewel hij zich goed thuis voelt in een stedelijke omgeving, is waakzaamheid geboden voor slakken, rupsen en mineervliegen die soms de plant belagen.

De aanwezigheid van de Delphinium 'Blue Bird' in uw tuin betekent genieten van een ongeëvenaarde hoogwaardige esthetiek. Met zijn betoverende kleuren en gracieuze silhouet is deze ridderspoor een monumentale aanwinst die stijl en natuurlijke charme toevoegt. Een tuin met Delphinium 'Blue Bird' is een tuin die spreekt van aandacht en liefde voor natuurlijke pracht. Waarom zou u deze plant in huis of tuin moeten plaatsen? Omdat geen enkele andere plant de combinatie van robuuste elegantie en betoverende bloei zo perfect belichaamt.

Verzorging en Water

Om je Delphinium 'Blue Bird' goed te verzorgen, is het belangrijk om regelmatig water te geven. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. Geef op warme dagen extra water om uitdroging te voorkomen.

Onderhoud

Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Gebruik ook regelmatig meststof om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

Standplaats

Zet de Delphinium 'Blue Bird' op een zonnige plek in de tuin. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het beste gedijen op een plaats waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

Tip

Wist je dat ridderspoor van nature erg lang en dun kan worden? Zorg ervoor dat je de plantenstelen met een plantensteun ondersteunt. Dit zal voorkomen dat ze omvallen of breken, en je kunt langer van de prachtige bloemen genieten!

De Delphinium 'Blue Bird', ook bekend als Ridderspoor, is een prachtige en opvallende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemstukken.

De helderblauwe bloemen van de Delphinium 'Blue Bird' trekken de aandacht en voegen een vleugje kleur toe aan elke tuin. Deze plant is perfect voor het creëren van een romantische sfeer en kan gebruikt worden als achtergrond voor andere bloemen in een border of als eyecatcher langs een tuinpad.

Niet alleen is de Delphinium 'Blue Bird' geschikt voor decoratieve doeleinden, maar het heeft ook andere courante gebruiken. De plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin. Bovendien kan de Ridderspoor ook gebruikt worden voor medicinale doeleinden vanwege de aanwezigheid van bepaalde verbindingen die kunnen helpen bij verschillende kwalen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Delphinium | Ridderspoor
Standplaats Zon
Eigenschappen Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Delphinium 'Guinevere'
Ridderspoor
Delphinium 'Black Knight'
Ridderspoor
Delphinium 'Voelkerfrieden'
Ridderspoor
Delphinium 'Bellamosum'
Ridderspoor
Delphinium 'Casablanca'
Ridderspoor
Delphinium 'Galahad'
Ridderspoor
Delphinium 'Astolat'
Ridderspoor
Delphinium 'Summer Skies'
Ridderspoor
Delphinium 'Cliveden Beauty'
Ridderspoor