Laburnum anagyroides

Goudenregen

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige gele bloemen
  • Lange hangende takken
  • Peulen na de bloei
  • Lange gesteelde bladeren
  • Kan uitgroeien tot een boom
  • Trekt bijen en vlinders aan
De Laburnum anagyroides, beter bekend als de goudenregen, is een sierlijke bladverliezende heester die uw tuin zal transformeren in een oogverblindend tafereel zodra de lente zijn intrede doet. Met een opgaande groeivorm en een open kroon creëert deze heester een luchtige en elegante uitstraling, terwijl de vaak ietwat gebogen en hangende takken een pittoreske sfeer aan uw buitenruimte geven.

De ware magie van de goudenregen komt tot uiting wanneer de spectaculaire heldergele bloemtrossen in bloei staan. Deze kunnen met hun lengte van soms wel 30 cm ware watervallen van kleur vormen, waardoor geen enkele voorbijganger onberoerd blijft. Het blad is eveneens aantrekkelijk met zijn groepering van drie elliptische, langgesteelde en dof grijsgroene bladeren, die aan de onderkant aan het eind van de zomer een zachte beharing vertonen.

Deze winterharde plant verkiest een plekje in de volle zon of halve schaduw en groeit het best op een goed doorlatende, vruchtbare bodem. Een kleine voorkeur voor kalkrijke grond mag niet ontbreken in de lijst van ideale groeiomstandigheden voor de goudenregen.

Weinig onderhoud is een ander voordeel van deze robuuste heester: zo nu en dan een snoeibeurt is genoeg om hem in optimale conditie te houden. Hij is niet alleen bestand tegen koude wintertemperaturen, maar ook tegen zeewind en stedelijke luchtverontreiniging, al kan hij soms gevoelig zijn voor houtrot, meeldauw en ongedierte.

Als u overweegt de goudenregen in uw tuin of buitenruimte te planten, zult u versteld staan van de bloeitunnels en boogvormige arrangementen die hij kan vormen, wat hem een veelzijdige keuze maakt voor zowel landschapsarchitecten als tuinliefhebbers.

Kortom, haal de goudenregen in huis of tuin als u op zoek bent naar een plant die niet alleen met zijn adembenemende bloei maar ook met zijn sierlijke vorm een onuitwisbare indruk achterlaat. Laat u elk voorjaar weer verbazen door deze natuurlijke schoonheid, die gegarandeerd voor een glimlach op uw gezicht zal zorgen.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Laat de grond niet uitdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen.

Standplaats

De Laburnum anagyroides gedijt het beste in volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een meststof met extra kalium voor een uitbundige bloei.
De Goudenregen (Laburnum anagyroides) is een sierlijke, bloeiende plant die veel wordt gebruikt in tuinen en parken vanwege de prachtige, hangende trossen gele bloemen die in het voorjaar verschijnen. Deze plant is ideaal voor decoratief gebruik in tuinen, langs opritten, in borders, en zelfs als solitaire blikvanger.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Goudenregen ook andere courante toepassingen. Zo worden de zaden van de plant gebruikt in de homeopathie voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Daarnaast wordt het hout van de Goudenregen gebruikt voor houtbewerking en in sommige culturen zelfs voor het maken van muziekinstrumenten.

Kortom, de Goudenregen is een veelzijdige plant die zowel voor decoratief gebruik als voor andere doeleinden kan worden ingezet. Met zijn prachtige bloemen en diverse toepassingsmogelijkheden is het een waardevolle aanwinst voor elke tuin of buitenruimte.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Laburnum | Goudenregen
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Struik die kan uitgroeien tot boom, Lang gesteeld blad, Na de bloei komen er bruine peulen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Laburnum Watereri 'Vossii'
Bastaard goudenregen
Vanaf € 62,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.