5 x Anemone 'Honorine Jobert'

5 x Herfstanemoon

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige witte bloemen
  • Bloeit in de herfst
  • Geschikt als snijbloem
  • Decoratief blad
  • Bereikt een hoogte van 40 cm
  • Trekt vlinders aan

De Anemone hybrida 'Honorine Jobert', beter bekend als de herfstanemoon, is een elegante toevoeging aan elke tuin. Deze bladverliezende vaste plant karakteriseert zich door de polvormige groei en haar ruw getande, diep gelobde bladeren. De bladeren hebben een bijzondere textuur; ze zijn licht donzig op de bovenzijde en voelen viltig aan onderaan.

Vanaf augustus tot en met oktober is het genieten geblazen wanneer de Anemone 'Honorine Jobert' in bloei staat. De plant wordt gesierd door grote, opvallende witte enkelvoudige bloemen die een frisse uitstraling geven aan uw tuin. Het is een plant die zich makkelijk laat combineren en zorgt voor een verfijnde toets tussen andere herfstbloeiers.

Qua standplaats is deze herfstanemoon niet veeleisend. Zowel in volle zon als in lichte schaduw zal zij goed gedijen, mits ze geplant wordt in goed doorlaatbare grond. Eenmaal goed geworteld, kan de Anemone 'Honorine Jobert' bovendien goed tegen drogere periodes. Deze robuustheid gecombineerd met winterhardheid maken haar een uitstekende keuze voor de vaste planten border, maar ook voor een plekje aan de bosrand of in een schaduwtuin.

Niet alleen de esthetische waarde is een reden om voor de Anemone 'Honorine Jobert' te kiezen. De plant is tevens sterk genoeg om zeewind te tolereren en luchtverontreiniging te weerstaan, wat haar een ideale keus maakt voor zowel stedelijke als kustgebieden. Kortom, met de Anemone 'Honorine Jobert' haalt u een stijlvolle, veerkrachtige en langbloeiende plant in huis of tuin die bij zal dragen aan een prachtig tuinbeeld gedurende de late zomer en herfst.

Verzorging/water

De Anemone 'Honorine Jobert' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar en zomer om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Anemone 'Honorine Jobert' op een plekje waar hij halfschaduw of zonlicht krijgt. De plant houdt van vochtige, goed doorlatende grond, zoals in de buurt van een vijver of langs een beekje.

Tip

De Anemone 'Honorine Jobert' kan zich snel verspreiden in de tuin. Houd dit in de gaten en verplant de zaailingen naar een nieuwe locatie om de tuin mooi te houden.

Anemone 'Honorine Jobert', ook wel bekend als de Herfstanemoon, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn elegante witte bloemen en donkergroene bladeren voegt deze plant een vleugje verfijning toe aan elke tuin of bloembed.

Niet alleen is de Herfstanemoon een mooie toevoeging aan de tuin, maar het is ook een geweldige plant voor het aantrekken van bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Dit maakt het een waardevolle aanwinst voor elke natuurtuin of ecologische tuin.

Bovendien kan de Herfstanemoon ook worden gebruikt als snijbloem, waardoor je het hele seizoen door kunt genieten van zijn betoverende bloemen in boeketten en bloemstukken.

Kortom, Anemone 'Honorine Jobert' is een veelzijdige en prachtige plant die zowel decoratief als functioneel gebruik biedt in de tuin. Met zijn elegante uitstraling en natuurlijke aantrekkingskracht op nuttige insecten, is het een aanwinst voor elke tuinliefhebber.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 10
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Anemone | Oosterse anemoon
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 40 cm, Decoratief, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak