Prunus subhirtella 'Autumnalis'

Wintersierkers

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Rijkbloeiend
  • Brede kroon
  • Winterbloeier
  • Wintersierkers
  • Prunus subhirtella 'Autumnalis'
Ontdek de charme van de Prunus subhirtella 'Autumnalis', beter bekend als de wintersierkers, en verrijk uw tuin met haar ongeëvenaarde schoonheid. Deze sierlijke bladverliezende sierkerselaar bereikt een indrukwekkende hoogte en breedte van circa 8 meter, wat haar een prachtig natuurlijk monument maakt voor elke ruime tuin.

Haar vaasvormige kroon is een ware lust voor het oog en biedt van november tot april een spektakel van zachtroze tot bijna witte bloemen. De bloei komt in gevulde trossen die zelfs op de meest grijze winterdagen een vleugje kleur en vrolijkheid brengen. Het olijfgroene blad, onregelmatig scherp gezaagd, transformeert in de herfst naar een schitterend brons oranje palet dat de seizoenen in uw tuin markeert.

De wintersierkers is niet veeleisend qua standplaats: ze prefereert een kalkrijke, matig vochtige en goed doorlatende bodem. Bovendien is de boom gemakkelijk in onderhoud, vraagt weinig snoei en is ze redelijk bestand tegen zeewind. Hoewel soms gevoelig voor schimmelziektes, zal een zonnige standplaats de boom helpen om gezond en sterk te blijven.

Kies voor de Prunus subhirtella 'Autumnalis' als u op zoek bent naar een winterdecoratieve sierboom die uw tuin verrijkt met seizoensgebonden schoonheid. De aanblik van de bloeiende wintersierkers is een uniek natuurlijk schouwspel dat u helpt de donkere dagen door te komen en vol vreugde uit te kijken naar de lente. Een aanwinst voor elke tuin die garant staat voor jaarlijkse bewondering en verwondering.

Verzorging en water

De Prunus subhirtella 'Autumnalis' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Snoei de Wintersierkers na de bloei om de vorm te behouden en dode of zieke takken te verwijderen. Gebruik hiervoor scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

Standplaats

De Prunus subhirtella 'Autumnalis' gedijt het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen.

Tip

Om de bloei te stimuleren, kun je in het voorjaar wat organische meststof rond de plant strooien. Dit zal zorgen voor extra voedingsstoffen en een prachtige bloei.
De Prunus subhirtella 'Autumnalis', ook wel bekend als de wintersierkers, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen. Met zijn prachtige bloemen en bladeren is de wintersierkers een populaire keuze voor tuinen, parken en openbare ruimtes.

Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve plant vanwege zijn opvallende bloesems die het hele jaar door bloeien, zelfs in de wintermaanden. De delicate roze bloemen voegen een vleugje kleur toe aan elke tuin en kunnen worden gebruikt als accenten in bloemstukken of als achtergrond voor andere planten.

Naast zijn decoratieve doeleinden wordt de wintersierkers ook gebruikt voor het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De nectarrijke bloemen zijn een waardevolle bron van voedsel voor deze belangrijke insecten en dragen bij aan de biodiversiteit van de omgeving.

Daarnaast heeft de wintersierkers ook enkele courante toepassingen. De takken van de plant kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in bloemstukken of decoratieve arrangementen. Daarnaast kan de plant ook worden gekweekt voor zijn eetbare vruchten, die vaak worden gebruikt in jam, gelei of gebak.

Kortom, de Prunus subhirtella 'Autumnalis' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in verschillende situaties. Met zijn prachtige bloemen, aantrekkingskracht voor bestuivers en courante toepassingen, is de wintersierkers een waardevolle aanwinst voor elke tuin of buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 800 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Winterbloeier, Brede kroon, Rijkbloeiend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Populus Canadensis 'Robusta'
Canadapopulier
Vanaf € 19,95
Prunus Domestica 'Belle De Louvain'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Persica 'Amsden'
Perzik
Vanaf € 22,95
Tilia Cordata 'Rancho'
Winterlinde
Vanaf € 79,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Acer Campestre
25 x Veldesdoorn - Blote Wortel
Vanaf € 69,95
Quercus Cerris
Moseik
Vanaf € 64,95
Alnus Cordata
Hartbladige els
Vanaf € 47,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.