Paulownia tomentosa

Paulowniaboom

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vorstgevoelig
  • Hartvormig blad
  • Geurend
  • Solitair
De Paulownia tomentosa, beter bekend als de Paulowniaboom, is een ware blikvanger voor zowel de grote als de kleine tuin. Deze statige boom is niet alleen imposant door zijn afmetingen, maar vooral door zijn bijzondere hartvormige bladeren die samen een prachtig afgeplatte ronde vorm geven met een halfopen kroon. In het voorjaar, nog voordat de grote bladeren volledig zijn uitgespreid, is de boom op zijn mooist. De violetblauwe, geurige bloemen vormen een adembenemend schouwspel, wat met geen enkele andere plant te vergelijken is.

Naast de betoverende bloei zijn het in juni de unieke eivormige vruchten die een extra dimensie aan de boom geven. De Paulownia tomentosa is weliswaar liefhebber van een warme plaats in de tuin en stelt prijs op beschutting tegen koude wind, maar de verzorging is over het algemeen eenvoudig. Hij stelt weinig eisen aan de bodem en is vrijwel onderhoudsvrij.

Het toevoegen van een Paulowniaboom aan je tuin betekent een keuze voor een exotische uitstraling, interessante seizoensveranderingen en een heerlijk geurende beleving. Deze plant is dan ook de perfecte keuze voor iedereen die zijn tuin wil omtoveren tot een buitenruimte vol leven en kleur, en het hele jaar door wil genieten van een uniek natuurlijk spektakel. Kortom, de Paulownia tomentosa is een must-have voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar iets speciaals.

Verzorging en water

Paulownia tomentosa heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant water bij de wortels om schimmelproblemen te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Paulowniaboom regelmatig om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant compact door uitlopers te snoeien.

Standplaats

Zet de plant op een locatie waar hij volle zon tot halfschaduw krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte omstandigheden. De Paulowniaboom gedijt het beste in een beschutte omgeving.

Tip

Geef de Paulownia tomentosa in het voorjaar een extra boost door wat organische meststof toe te voegen aan de grond. Dit zal de groei en bloei bevorderen.

De Paulowniaboom, ook wel bekend als de Paulownia tomentosa, is een prachtige en snelgroeiende boom die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en parken. Met zijn grote groene bladeren en opvallende lila bloemen is de Paulowniaboom een eyecatcher in elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Paulowniaboom ook andere courante toepassingen. Vanwege zijn snelle groei en sterke hout is de boom geschikt voor houtproductie, zoals voor meubels, kisten en papierproducten. Daarnaast wordt het hout gebruikt in de bouwsector, bijvoorbeeld voor het maken van kozijnen, deuren en vloeren.

Daarnaast staat de Paulowniaboom bekend om zijn snelle groei en is het een populaire keuze voor houtplantages vanwege zijn hoge opbrengst per hectare. Ook in de agroforestry wordt de boom veel gebruikt vanwege zijn bodemverbeterende eigenschappen.

Al met al is de Paulowniaboom een veelzijdige boom die zowel decoratief als economisch waardevol is. Met zijn prachtige uiterlijk en diverse gebruiken is het een aanwinst voor elke buitenruimte.
Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Paulownia | Paulowniaboom
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Geurend, Hartvormig blad, Vorstgevoelig

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Catalpa Bignonioides 'Aurea'
Gele trompetboom
Vanaf € 59,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.