Sedum album 'Coral Carpet'

Vetkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Herfstverkleuring
  • Bladhoudend
  • Rotstuin
  • Bodembedekker
  • Zomerbloeier

Ontdek de charme van Sedum album 'Coral Carpet', een veelzijdige en wintergroene succulent die met zijn bodembedekkende, tapijtvormende groeiwijze niet alleen praktisch, maar ook esthetisch een ware aanwinst is. Deze variant van vetkruid siert uw tuin met zijn veranderlijke tapijt van kleine, sappige bladeren die in de loop van het seizoen transformeren van een frisgroene kleur naar een opvallend roze tot rozerood in de zomer en herfst.

In de bloeiperiode van juni tot en met juli wordt deze groene oase bekroond met een uitbundigheid aan kleine, stervormige bloemen die een sierlijke roze-witte tint aan de plant verlenen. De eindstandige bloemaren zorgen voor een subtiele, doch speelse verrijking van uw tuinbeeld. Bovendien is deze Sedum niet alleen een lust voor het oog, maar trekt het ook nuttige insecten aan zoals vlinders en bijen, waarmee het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw omgeving.

De 'Coral Carpet' is een uitermate onderhoudsvriendelijke keuze; het gedijt het beste in volle zon en vraagt om weinig meer dan een zeer goed gedraineerde, droge bodem. Dit vetkruid staat bekend om zijn robuuste eigenschappen, zoals goede winterhardheid, droogtetolerantie en het verdragen van zeewind en luchtvervuiling. Het is zelden onderhevig aan ziektes of plagen, wat het een zorgeloze toevoeging maakt aan elke tuin of buitenruimte.

Kortom, Sedum album 'Coral Carpet' is een plant die met weinig aandacht toch veel charme en leven brengt in uw tuin, het hele jaar door. Of u nu een tuinier bent die op zoek is naar duurzame, onderhoudsarme planten of simpelweg iemand die wil genieten van een aantrekkelijke buitenruimte zonder al te veel gedoe: Sedum album 'Coral Carpet' beantwoordt aan al deze behoeften. Met zijn veelzijdige kwaliteiten verdient deze plant beslist een prominente plek in uw tuin of op uw terras.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond van de Sedum album 'Coral Carpet' goed gedraineerd is. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de plant in natte grond blijft staan. In de lente en zomer kan de plant wat vaker water nodig hebben, terwijl je in de herfst en winter de watergift kunt verminderen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Als de Sedum album 'Coral Carpet' te lang en uitgedund wordt, kun je hem in het voorjaar terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de Sedum album 'Coral Carpet' op een zonnige plek waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. De plant kan ook goed gedijen in droge en rotsachtige grond, waardoor hij ideaal is voor rotstuinen en potten.

Tip

De Sedum album 'Coral Carpet' kan goed tegen droge periodes, dus overdrijf niet met water geven. Een extra tip is om de plant te beschermen tegen overmatig vocht in de winter door hem te voorzien van een beschermende mulchlaag van grind of grind.

Vetkruid (Sedum album 'Coral Carpet') is een populaire bodembedekker die vaak wordt gebruikt om tuinen en borders op te fleuren. Deze plant heeft kleine, vlezige bladeren die een opvallende koraalrode kleur hebben, wat zorgt voor een decoratief en levendig effect.

Naast decoratief gebruik heeft vetkruid ook andere courante toepassingen. Zo wordt het vaak geplant op groendaken en in rotstuinen vanwege zijn vermogen om droge en zonnige omgevingen te verdragen. Daarnaast trekt het ook bijen en vlinders aan, waardoor het een goede keuze is voor een biodiverse tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Sedum | Vetkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bodembedekker, Rotstuin, Bladhoudend, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Sedum oreganum
Vetkruid
Sedum sieboldii
Vetkruid
Sedum spectabile 'Iceberg'
Vetkruid
Sedum spurium 'Schorbuser Blut'
Vetkruid
Sedum acre 'Elegans'
Muurpeper
Sedum cauticola 'Lidakense'
Vetkruid
Sedum lydium
Vetkruid
Sedum reflexum
Vetkruid
Sedum spurium 'Variegatum'
Vetkruid
Sedum reflexum 'Angelina'
Vetkruid