Prunus domestica 'Opal'

Pruim

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zelfbestuivend
  • Sterke groeier
  • Sappige vruchten
  • Ziekteresistent
  • Vroege bloei
  • Vruchtbaar
Ontdek de natuurlijke zoetheid van de Prunus domestica 'Opal', een prachtige pruimenboom die met zijn bossige en opgaande vorm een bijzondere aanvulling is voor zowel de grotere tuin als de fruitboomgaard. De 'Opal' pronkt in het voorjaar met een rijke bloei van geurende witte bloesems, die een romantische sfeer creëert en waar bijen en vlinders graag op afkomen. Als de herfst nadert, transformeren deze bloesems in heerlijke eivormige pruimen met een verleidelijk dieprode tot blauwe schil en een onweerstaanbaar sappig, zoet en fijn aromatisch geelgroen vruchtvlees.

De bladeren van deze pruimenboom zijn ovaal, getand en mooi toegespitst, met een diep donkergroene tint die in elk seizoen voor een levendige uitstraling zorgt. Heeft u een speciale plek in uw tuin met volle zon en een bodem die neutraal tot licht kalkrijk en goed doorlaatbaar is? Dan is de Prunus domestica 'Opal' de perfecte keuze. Deze variëteit is zelfbestuivend, wat betekent dat u geen andere bomen nodig heeft om vruchten te kunnen oogsten. Bovendien is deze boom winterhard en kan hij zelfs in zachtere klimaten bij de kust goed gedijen.

Of u nu een enthousiaste tuinder bent of gewoon iemand die van vers fruit houdt, de Prunus domestica 'Opal' biedt een overvloed aan voordelen. Niet alleen geeft hij uw tuin een prachtig esthetisch element, maar hij voorziet u ook van verse pruimen die u rechtstreeks van de tak kunt plukken voor een smakelijke en gezonde traktatie. Geniet van de vruchten van uw eigen tuin en breng de zoete essentie van de zomer naar uw huis met de Prunus domestica 'Opal'.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Snoei de plant in het late voorjaar of vroege zomer om de vorm en grootte te behouden. Verwijder regelmatig dode of zieke takken. Voeg tijdens het groeiseizoen regelmatig mest toe om de plant te voeden.

Standplaats

De Prunus domestica 'Opal' houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom heeft en beschut is tegen harde wind.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een mulchlaag om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Dit zal de plant helpen gezond te blijven gedurende het groeiseizoen.
De Prunus domestica 'Opal', ook wel bekend als de pruim, is een uitstekende keuze voor zowel decoratief gebruik als andere courante gebruiken. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bloesems in het voorjaar en zijn sappige vruchten in de zomer.

Voor decoratief gebruik is de pruim perfect voor het creëren van een mooie bloeiende tuin of als onderdeel van een fruitboomgaard. De mooie bloesems zorgen voor een spectaculaire aanblik in het voorjaar en de bladeren bieden een mooie groene achtergrond gedurende de zomermaanden.

Daarnaast is de pruim natuurlijk ook geliefd vanwege zijn overheerlijke vruchten. Deze kunnen zowel vers gegeten worden als verwerkt worden tot jam, sap of gebak. De pruim is dus niet alleen een decoratieve plant, maar ook een praktische en smakelijke toevoeging aan elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Zelfbestuivend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Hauszwetsche'
Pruim
Vanaf € 29,95
Prunus Domestica 'Bleue De Belgique'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Belle De Louvain'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude Verte'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Monsieur Hatif'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Mirabelle De Nancy'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Altesse Double'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Oullins'
Pruim
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.