Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins'

Pruim

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Lekkere smaak
  • Zelfbestuivend
  • Rijke oogst
  • Mooie rode kleur
  • Geschikt voor verse consumptie en verwerking
  • Robuuste en gezonde plant
Ontdek de historische charme van de Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins', een authentiek Frans pruimenras dat sinds 1860 gekoesterd wordt in boomgaarden en tuinen. Deze majestueuze pruimenboom zal met zijn sterke, opgaande groei en brede vertakkingen een imposante aanwezigheid zijn in uw tuin. In het voorjaar verrast hij u met geurende witte bloesems, een betoverend schouwspel dat bijen en vlinders aantrekt en een teken is dat de lente echt begonnen is.

De ovaalvormige bladeren zijn fraai donkergroen, een perfect decor voor de geelgroene pruimen die in de herfst met hun sappige, honingzoete en rijke aroma uw smaakpapillen zullen verwennen. Het vruchtvlees, in zachte geelgroene tinten, belooft een heerlijke culinaire ervaring, of u ze nu vers eet of verwerkt in jams, taarten of chutneys.

De 'Reine Claude D'Oullins' is een zelfbestuivende boom, wat betekent dat u niet per se meerdere bomen hoeft te planten om vruchten te krijgen. Echter, een ongelijkmatige rijping maakt dat tussenpluk nodig is, wat u de gelegenheid biedt om steeds weer verse pruimen te plukken gedurende de oogstperiode.

Deze robuuste variëteit staat graag op een zonnige plek, gedijt goed in een neutrale tot licht kalkrijke, goed doorlatende bodem en toont een opmerkelijke winterhardheid. Bovendien kan hij zelfs in milde kustklimaten groeien, waardoor hij een veelzijdige keuze is voor zowel binnenlandse als kusttuinen.

Haal de Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' in huis of in uw tuin en geniet van de nostalgische blikvanger met zijn rijke historie, sfeervolle bloei, aantrekkingskracht voor nuttige insecten en uiteraard de verleidelijke, zoete vruchten die uw herfst verrijken. Een plant niet alleen voor esthetisch genot, maar ook voor heerlijke, zelfgekweekte delicatessen.

Verzorging en water

De Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef vooral in het voorjaar en in de zomer voldoende water.

Onderhoud

Snoei de takken van de Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' jaarlijks in de late winter of vroege lente om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant niet teveel concurrentie heeft van andere planten in de buurt.

Tip

Geef de Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' in het voorjaar een extra boost door organische meststoffen toe te voegen aan de grond. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.
De Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' is een pruimenboom die perfect is voor zowel decoratief als functioneel gebruik in de tuin. Met zijn mooie bloesems in het voorjaar en de sappige, zoete pruimen in de zomer, voegt deze boom niet alleen schoonheid toe aan de tuin, maar ook heerlijke vruchten voor vers gebruik, jam, compote of om gedroogd te worden. Hij is ook een goede bestuiver voor andere pruimenbomen, wat de opbrengst in de tuin kan verhogen. Kortom, de 'Reine Claude D'Oullins' pruimenboom is een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend, Lekkere smaak

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Domestica 'Mirabelle De Nancy'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude Verte'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Belle De Louvain'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Monsieur Hatif'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Opal'
Pruim
Vanaf € 32,95
Prunus Domestica 'Hauszwetsche'
Pruim
Vanaf € 29,95
Prunus Domestica 'Altesse Double'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Bleue De Belgique'
Pruim
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.