Catalpa bignonioides

Trompetboom

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Hartvormig blad
  • Open kroon
  • Sterke groeier
De Catalpa bignonioides, beter bekend als de trompetboom, is een prachtige aanwinst voor elke tuin. Deze middelgrote, bladverliezende boom verfraait het landschap met een brede, majestueuze kroon en betovert met zijn weelderige, trompetvormige bloemen. De boom bereikt in onze klimaten een hoogte van ongeveer 15 meter en kan een breedte van 12 meter behalen, waardoor hij een opvallende verschijning is in zowel grote als kleine tuinen.

De trompetboom is niet alleen een lust voor het oog tijdens de bloei, maar biedt het hele jaar door structurele belangstelling vanwege zijn sierlijke vorm. Hij is geschikt voor allerlei soorten grond en vormt een elegante solitair die de aandacht trekt. Het is wel belangrijk op te merken dat de Catalpa bignonioides niet erg windbestendig is, moeite heeft met zeewind, gevoelig is voor strooizout en slechts matig bestand tegen luchtverontreiniging. Voor jonge bomen is het aan te raden extra bescherming te bieden in het vroege voorjaar om eventuele vorstschade te vermijden.

Met de juiste plaatsing en enige zorgvuldige aandacht groeit de Catalpa bignonioides uit tot een waardevolle, esthetische aanvulling op uw buitenruimte. Het is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een sierlijke, schaduwrijke plek in de tuin, waar men kan genieten van de unieke bloemen en de verkoelende eigenschappen van de brede kroon. Kies voor de trompetboom en voeg een vleugje elegantie toe die in elk seizoen uw tuin of landschap zal verrijken.

Verzorging en water

De Catalpa bignonioides heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd tegelijkertijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef in de winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Snoei de Catalpa bignonioides in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode takken en dun de kroon uit om luchtstroom mogelijk te maken. Verwijder ook eventuele beschadigde bladeren. Mest de plant in het voorjaar met organische meststof om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Catalpa bignonioides gedijt het beste op een locatie met veel zonlicht, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien, aangezien hij redelijk groot kan worden. De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal.

Tip

Probeer de Catalpa bignonioides in een ruimte te planten waar de wind vrij spel heeft. Dit zal helpen om de bladeren gezond te houden en de groei te bevorderen.
De Catalpa bignonioides, ook bekend als de Trompetboom, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen. Met zijn opvallende, grote bladeren en mooie bloemen trekt deze boom direct de aandacht en zorgt hij voor een echte eyecatcher in elke omgeving.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Trompetboom ook andere courante gebruiken. Vanwege zijn grote bladeren biedt hij bijvoorbeeld uitstekende schaduw en kan hij dienen als beschutting tegen de zon. Daarnaast trekt de plant ook vlinders en andere insecten aan, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in de omgeving.

Of het nu gaat om het toevoegen van schoonheid aan tuinen en parken, het bieden van schaduw en beschutting, of het bevorderen van biodiversiteit, de Catalpa bignonioides is de perfecte keuze voor diverse toepassingen in de buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Catalpa | Trompetboom
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Open kroon, Hartvormig blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Malus Domestica 'Sterappel' (= 'R. Etoile)
Wijnappeltje
Vanaf € 24,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Oullins'
Pruim
Vanaf € 22,95
Salix Alba 'Liempde'
Schietwilg
Vanaf € 39,95
Malus Domestica 'Granny Smith'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Acer Platanoides 'Drummondii'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Betula Pendula
Zilverberk
Vanaf € 14,95
Ulmus 'Lobel'
Iep
Vanaf € 62,95
Malus 'John Downie'
Sierappel 'John Downie'
Vanaf € 28,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.