Robinia pseudoacacia 'Frisia'

Gouden valse acacia

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Decoratief
  • Makkelijk te snoeien
  • Goudgeel blad
  • Snelgroeiend
  • Tolerant voor verontreiniging
  • Bestand tegen droogte
Ontdek de pracht van de Robinia pseudoacacia 'Frisia', ook bekend als de gouden valse acacia, een parel onder de bomen die uw tuin of openbare ruimte met zijn unieke uitstraling kan sieren. Deze middelgrote boom bereikt een respectabele hoogte van maximaal 15 meter en een breedte van ongeveer 8 meter. Zijn zuilvormige groei en opvallend gele bladeren maken van de 'Frisia' een echte blikvanger gedurende het gehele groeiseizoen.

Voorzie voor de Robinia pseudoacacia 'Frisia' een zonnige plek in de tuin waar de grond niet te nat is, zodat hij optimaal kan floreren. Zijn stralende gele blad biedt een prachtig contrast met andere planten en bomen, en tijdens de herfst transformeert het gebladerte naar een schitterend goudgeel, wat een spectaculair visueel schouwspel oplevert.

Hoewel deze soort enige gevoeligheid voor wind vertoont met kans op takbreuk bij hevige storm, is hij verrassend tolerant voor zoute zeewind en luchtverontreiniging, wat hem een uitstekende keuze maakt voor stedelijke omgevingen of kustregio's. Ondanks dat de 'Frisia' zelden bloeit, blijft hij een zeer geliefde boom, die vooral geschikt is voor toepassing in openbaar groen, ruime tuinen en als opvallende straatbeplanting.

Kies voor de Robinia pseudoacacia 'Frisia' als u verlangt naar een boom die niet alleen esthetische waarde toevoegt aan uw buitenruimte, maar ook een sterke en weerbaar karakter laat zien. Zijn stralende loof en de gouden herfstpracht zullen u elk jaar opnieuw verblijden, een waardevolle investering voor iedereen die van natuurlijke schoonheid houdt.

Verzorging en water

De Robinia pseudoacacia 'Frisia' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om concurrentie voor voedingsstoffen te voorkomen.

Standplaats

Deze plant gedijt het best op een plek in de volle zon of lichte halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te zure grond.

Tip

Wanneer je de Robinia pseudoacacia 'Frisia' plant, voeg dan een handvol compost toe aan de grond om de groei en bloei te bevorderen.
De Robinia pseudoacacia 'Frisia' (Gouden valse acacia) is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende gouden bladeren voegt deze plant een heldere, zonnige uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik heeft de Gouden valse acacia ook andere courante toepassingen. Vanwege zijn vermogen om stikstof in de bodem te fixeren, is deze plant zeer geschikt voor het verbeteren van de bodemkwaliteit in moeilijke terreinen. Bovendien kan de Robinia pseudoacacia 'Frisia' ook worden gebruikt als windscherm of als natuurlijke afscheiding, waardoor privacy en beschutting worden geboden in tuinen of op terrassen.

Met zijn schoonheid en functionaliteit is de Gouden valse acacia een waardevolle toevoeging aan elke buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Geel
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Robinia | Acacia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Goudgeel blad, Makkelijk te snoeien, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Robinia Pseudoacacia 'Umbraculifera'
Bolacacia
Vanaf € 59,95
Robinia Margaretta Casque Rouge
Valse acacia
Vanaf € 79,95
Robinia Pseudoacacia
Valse acacia
Vanaf € 42,95
Robinia Pseudoacacia 'Bessoniana'
Valse acacia
Vanaf € 79,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.