Prunus domestica 'Bleue De Belgique'

Pruim

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vast en sappig vruchtvlees
  • Zelfbestuivend
  • Rijpt in de zomer
  • Heerlijk zoete smaak
  • Geschikt voor verse consumptie en jam
  • Goede opbrengst
Ontdek de charme van historische smaken met de Prunus domestica 'Bleue De Belgique', een authentieke pruimenvarieteit die stamt uit het België van de jaren 1850. Deze middelgrote, bladverliezende pruimenboom pronkt met een opgaande groeivorm en zwaar openvallende takken die het een statige uitstraling geven in elke tuin. Het donkergroene blad is ovaal van vorm, subtiel getand en toegespitst, en vormt de perfecte achtergrond voor de geurende witte bloesems die in april verschijnen.

Wanneer de zomer plaatsmaakt voor de herfst, kunt u zich verheugen op de oogst van middelgrote, eironde donkerblauwe pruimen. Het geelachtige vruchtvlees is sappig, stevig en gekenmerkt door een aangename, verfijnde smaak. Ondanks dat deze pruimensoort niet zelfbestuivend is, is het planten van een geschikte bestuiver in de buurt voldoende om een rijke oogst te garanderen.

De 'Bleue De Belgique'-pruimenboom floreert in een standplaats met volle zon en geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht kalkrijke, goed doorlaatbare bodem. Deze winterharde varieteit is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een trekpleister voor bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Bovendien, is deze boom goed geschikt voor kustcondities, mits het klimaat mild is.

Het toevoegen van de Prunus domestica 'Bleue De Belgique' aan uw tuin belooft een seizoensgebonden schouwspel van bloesems en fruit, terwijl het ook een nostalgische toets geeft die herinnert aan de rijke tuinbouwtradities. Gun uzelf de smaak van kwaliteit en geschiedenis met deze prachtige en productieve pruimenboom.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de Prunus domestica 'Bleue De Belgique' regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voldoende water zodat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de plant in de late winter of het vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit indien nodig. Geef de plant in het voorjaar een organische meststof om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Prunus domestica 'Bleue De Belgique' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd extreme hitte en direct zonlicht in de middaguren.

Tip

De Prunus domestica 'Bleue De Belgique' kan worden gebruikt voor het kweken van heerlijke pruimen. Zorg voor voldoende bestuiving door bijvoorbeeld een andere pruimensoort in de buurt te planten voor een optimale oogst.

De Prunus domestica 'Bleue De Belgique', ook bekend als de Pruim 'Bleue De Belgique', is een prachtige fruitboom die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Met zijn sierlijke aard en mooie bloesems is deze boom perfect voor het toevoegen van schoonheid aan tuinen, parken en andere groene ruimtes.

Daarnaast produceert de Pruim 'Bleue De Belgique' heerlijke vruchten die perfect zijn om te eten als vers fruit, om te gebruiken in jam, compote, gebak en andere lekkere gerechten. De sappige vruchten zijn rijk aan vitamines en voedingsstoffen, waardoor ze ook een gezonde en smakelijke aanvulling zijn op het dieet.

Deze boom kan ook worden gebruikt voor het maken van pruimenwijn of likeuren, en de bladeren kunnen worden gebruikt voor kruidenthee. Kortom, de Pruim 'Bleue De Belgique' is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel voor decoratieve doeleinden als voor de productie van heerlijke vruchten en andere lekkernijen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 600 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend, Vast en sappig vruchtvlees

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Domestica 'Opal'
Pruim
Vanaf € 32,95
Prunus Domestica 'Mirabelle De Nancy'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Belle De Louvain'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Oullins'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Hauszwetsche'
Pruim
Vanaf € 29,95
Prunus Domestica 'Monsieur Hatif'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude Verte'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Althan'
Pruim
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.