Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan'

Pruim

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Rode vruchten
  • Vast vruchtvlees
  • Zoete smaak
  • Rijk aan vitamines en mineralen
  • Geschikt voor verse consumptie
  • Goede opbrengst
Ontdek de historische charme van de Prunus domestica 'Reine Claude d'Althan', een klassieke pruimensoort die uitblinkt in zowel uitstraling als smaak. Dankzij zijn oorsprong in de tuinen van graaf Joseph d'Althann in het 19e-eeuwse Hongarije, levert deze plant niet alleen heerlijke vruchten maar ook een stukje levende geschiedenis.

De 'Reine Claude d'Althan' pruimenboom is een sieraad in elke tuin, met zijn opgaande groeiwijze en hoge kruin die perfect past in een ruimtelijke opzet. Het donkergroene, ovaalvormige en getande blad complimenteert de witte, geurende bloesem die in april verschijnt, een voorbode van de smakelijke vruchten die volgen in de herfst.

Wanneer de herfst aanbreekt, worden de takken gesierd door middelgrote, paarsrode pruimen. Het sappige, aromatische gele vruchtvlees is zoet met een frisse ondertoon, wat deze varieteit tot een van de beste dessertpruimen maakt. Let wel, voor een goede oogst heeft de 'Reine Claude d'Althan' een bestuiver nodig, aangezien hij niet zelfbestuivend is.

Deze pruimenboom gedijt het beste op een zonnige plek in een neutrale tot licht kalkrijke, goed doorlaatbare bodem. De boom is winterhard en door zijn bloemen ook een magneet voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Bovendien kan de plant onder milde omstandigheden zelfs in kustgebieden goed gedijen.

Haal de Prunus domestica 'Reine Claude d'Althan' in huis of tuin en geniet van de combinatie van esthetische schoonheid, rijke historie en oogstrelend fruit. Het is de ideale keuze voor de tuinliefhebber die waarde hecht aan smaakvolle vruchten, betoverende bloesem en een tuin vol leven.

Verzorging en water

Voor de Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan' is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in de lente en zomermaanden extra water vanwege de groei en bloei van de plant.

Onderhoud

Deze pruimenplant heeft regelmatig onderhoud nodig. Verwijder dode of zieke takken en snoei de plant zodat deze zijn mooie vorm behoudt. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei.

Standplaats

De Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd plekken met stilstaand water.

Tip

Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Plaats de Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan' niet te dicht bij andere planten of struiken, zodat de lucht goed kan circuleren en ziektes voorkomen worden.

De Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan', ook wel bekend als de Reine Claude pruim, is een uitstekende fruitboom voor in de tuin. Deze pruimenboom is niet alleen decoratief met zijn mooie bloesems in het voorjaar en zijn sierlijke groeiwijze, maar biedt ook heerlijke zoete pruimen in de zomer.

De pruimen van de 'Reine Claude D'Althan' zijn sappig en zoet van smaak, en kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in jam, gebak of compote. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor het maken van pruimenjenever of likeur.

Naast zijn smakelijke vruchten is de Reine Claude pruim ook een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege zijn attractieve verschijning. Met zijn bloesems in het voorjaar en zijn decoratieve blad in de zomer voegt hij een vleugje schoonheid toe aan elke tuin. Daarnaast trekt hij ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Kortom, de Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan' is een uitstekende keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een decoratieve fruitboom die zowel schoonheid als smaakvolle vruchten biedt.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 600 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Vast vruchtvlees, Rode vruchten

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Malus Domestica 'Schone Van Boskoop'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Malus 'John Downie'
Sierappel 'John Downie'
Vanaf € 28,95
Prunus Persica 'Amsden'
Perzik
Vanaf € 22,95
Acer Pseudoplatanus 'Leopoldii'
Gewone esdoorn
Vanaf € 62,95
Gleditsia Triacanthos 'Skyline'
Christusdoorn
Vanaf € 79,95
Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'
Gele treurwilg
Vanaf € 29,95
Pyrus Communis 'Comtesse De Paris'
Peer
Vanaf € 22,95
Corylus Colurna
Boomhazelaar
Vanaf € 43,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.