Acer platanoides 'Drummondii'

Noorse esdoorn

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige witte bast met opvallende strepen
  • Mooi groen blad met witte randen
  • Snelle groeier en kan een flinke hoogte bereiken
  • Perfecte boom voor in een laan
  • Trekt veel vogels aan in de tuin
  • Zorgt voor een mooie herfstkleur
Ontdek de Acer platanoides 'Drummondii', een karakteristieke Noorse esdoorn die met zijn sierlijke verschijning een verrijking is voor elke tuin. Deze boom, die een stijlvolle transformatie doormaakt van een oorspronkelijk ovale naar een meer ronde, bolvormige kroon, is werkelijk een lust voor het oog. De vijflobbige bladeren dragen een unieke kleurencombinatie: een verfrissend middengroen tot grijsgroen centrum omlijst door een opvallende roomwitte rand die het geheel een sierlijke touch geeft.

Wanneer de lente zijn intrede doet, verwelkomt de Acer platanoides 'Drummondii' u met delicate geelgroene bloemen die aan de takken bloeien nog voordat het volledige bladerdek zich heeft ontplooid. De ware schoonheid komt echter tot uiting in de herfst, wanneer het gebladerte zich hult in een prachtige oranjerode kleur, de tuin omtoverend in een oase van warme kleuren.

Deze boom is meer dan alleen een streling voor het oog; hij is ook zeer praktisch door zijn droogtetolerantie en zijn vermogen goed tegen luchtvervuiling te kunnen. In de herfst ontstaan er charmante bolvormige vruchten, bekend als 'helikoptertjes', die spelenderwijs naar beneden dwarrelen in de wind.

Met deze veelzijdige en robuuste plant kiest u niet alleen voor esthetische waarde, maar ook voor een duurzame aanwinst die weinig verzorging behoeft en goed bestand is tegen de uitdagingen van een stedelijke omgeving. Voeg de Acer platanoides 'Drummondii' toe aan uw tuin voor een jaarrond weergaloze schoonheid die u elk seizoen weer verrast.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken. Een jaarlijkse snoeibeurt in het vroege voorjaar kan helpen om de vorm van de plant te behouden.

Standplaats

Plaats de Acer platanoides 'Drummondii' op een plek met voldoende zonlicht of halfschaduw. De plant gedijt het best op een beschutte locatie uit de wind.

Handige tip

Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof om de groei te bevorderen en de plant van voedingsstoffen te voorzien.

De Acer platanoides 'Drummondii', ook wel bekend als de Noorse esdoorn, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en andere groene ruimtes. Met zijn opvallende groen-witte bladeren, die in de herfst veranderen in schitterende tinten geel en rood, voegt deze esdoorn een vleugje kleur en textuur toe aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Noorse esdoorn ook enkele courante toepassingen. Vanwege zijn stevige hout wordt het hout van deze boom veel gebruikt in de meubelindustrie, voor vloeren en in de bouw. Daarnaast staat de Noorse esdoorn ook bekend om zijn sappige sap, dat kan worden gewonnen in het voorjaar en wordt gebruikt om siroop of zelfs bier te maken.

Kortom, de Acer platanoides 'Drummondii' is een veelzijdige plant die zowel voor decoratief gebruik als voor andere courante toepassingen ideaal is. Met zijn opvallende bladeren, stevig hout en sappige sap voegt deze Noorse esdoorn zeker waarde toe aan elke tuin of groene ruimte.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1200 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Decoratief, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Palmatum 'Butterfly'
Japanse esdoorn
Acer Platanoides
Noorse esdoorn
€ 245,95
Acer Palmatum 'Summer Gold'
Japanse esdoorn
Vanaf € 129,95
Acer Negundo
Californische vederesdoorn
Vanaf € 59,95
Acer Davidii
Chinese esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Negundo 'Variegatum'
Vederesdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Saccharinum 'Laciniatum Wieri'
Zilveresdoorn
Vanaf € 56,95
Acer Palmatum 'Ornatum'
Japanse esdoorn

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.