Prunus avium 'Burlat'

Zoete Kers

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vast en sappig vruchtvlees
  • Zoete smaak
  • Geschikt voor bestuiving door Early Rivers en Hedelfinger
  • Rijpt vroeg in het seizoen
  • Grote opbrengst van kersen
  • Zelfbestuivend
Ontdek de charme van de Prunus avium 'Burlat', een klassieke zoete kers die u terugbrengt naar de idyllische boomgaarden van Zuid-Frankrijk, waar deze geliefde variëteit rond 1930 voor het eerst werd gekweekt. Deze middelgrote boom, gekenmerkt door zijn compacte en opgaande bolvormige kroon, biedt een pittoreske aanblik in elke tuin. De eivormige tot langwerpige bladeren zijn donkergroen en scherp getand, waardoor een levendig kleurenpalet ontstaat dat in de herfst verandert in betoverende oranjerode tinten.

In het voorjaar, rond midden april, siert de Prunus avium 'Burlat' zich met geurige, zuiverwitte bloesems, waarbij de gedeeltelijk zelfbestuivende aard van de boom betekent dat hij vruchten zal dragen, hoewel dit proces wordt geoptimaliseerd door de nabijheid van andere goede bestuivers zoals 'Schneiders', 'Early Rivers', 'Venus' of 'Oktavia'. Het resultaat is een rijke oogst van hartvormig ronde, donkerrode kersen die barsten van de sappige zoetheid.

Deze kersenboom is niet alleen goed winterhard en bestand tegen periodes van droogte, maar is ook tolerant voor zeewind en luchtvervuiling, waardoor het een robuuste keuze is voor een verscheidenheid aan tuinen. Het is eveneens een magneet voor bijen en vlinders, waardoor u niet alleen geniet van zijn schoonheid en vruchtbaarheid, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit.

Met de Prunus avium 'Burlat' haalt u niet alleen een stukje geschiedenis en natuurlijke zoetheid in huis of tuin, maar geniet u ook van een seizoensgebonden kleurenspel dat elk landschap verrijkt. Een uitstekende reden om voor deze prachtige kersenboom te kiezen, is het plezier van het plukken van uw eigen, onweerstaanbaar zoete kersen, direct van de tak – een pure, onbewerkte traktatie die zowel vers als in talloze recepten kan worden genoten.

Verzorging en water

De Prunus avium 'Burlat' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de warmere maanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat het vocht de tijd heeft om op te drogen gedurende de dag.

Onderhoud

Snoei de Zoete Kers in het late voorjaar of vroege zomer om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Voeg een laag mulch toe rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat het voldoende ruimte heeft om te groeien en plant het in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst om de gezonde groei te bevorderen.

Tip

Geef de Zoete Kers voldoende ruimte om te groeien, zodat de takken zich vrij kunnen ontwikkelen. Dit zal resulteren in een weelderige en gezonde plant die overvloedig vruchten produceert.
De Prunus avium 'Burlat', ook bekend als de zoete kers, is een populaire fruitboom die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn mooie bloesems in het voorjaar en sappige kersen in de zomer, voegt deze boom een charmante uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde is de zoete kers ook geliefd vanwege zijn eetbare vruchten. De sappige en zoete kersen kunnen vers worden gegeten, of worden verwerkt in heerlijke jams, taarten en desserts. De zoete kers wordt ook vaak gebruikt in de productie van sappen en wijnen.

Deze plant heeft ook andere courante gebruiken, zoals het aantrekken van bestuivende insecten, het bieden van schaduw en beschutting voor andere planten, en het creëren van een aangename en ontspannen sfeer in de tuin. Daarnaast heeft de zoete kers ook medicinale toepassingen, vanwege de antioxidanten en vitaminen die in de vruchten aanwezig zijn.

Kortom, de Prunus avium 'Burlat' of zoete kers is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in diverse buitenruimtes.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bestuiving door Early Rivers en Hedelfinger, Vast en sappig vruchtvlees

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Avium 'Bigarreau Van'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Early Rivers'
Engelse Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerasus 'Anglaise Hatif'
Meikers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Noir'
Zwarte Kraker
Vanaf € 25,95
Prunus Avium 'Bigarreau Napoleon'
Witte vleeskers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerisier 'Griotte Du Nord'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Hedelfinger Riesenkirche'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.