Aesculus hippocastanum 'Baumannii'

Paardenkastanje

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Grote, gevulde bloemen
  • Lange levensduur als laanboom
  • Prachtige snijbloem
  • Staat bekend om zijn paardenkastanjes
  • Sterke en betrouwbare plant
  • Mooie, symmetrische groeiwijze
Ontdek de majestueuze schoonheid van de Aesculus hippocastanum 'Baumannii', beter bekend als de steriele paardenkastanje. Deze prachtige boom is een ware blikvanger in elke grote tuin of park met zijn imposante ronde kroon die een overvloed aan schaduw biedt. De handvormige, donkergroene bladeren transformeren in de herfst naar een schitterende geelbruine kleur, wat het hele seizoen door zorgt voor een dynamisch kleurenspel.

Wanneer de bloeiperiode van de paardenkastanje aanbreekt, is het een waar feest voor het oog. De boom tooit zich met volle pluimen van dubbele witte bloemen, die subtiel gesierd worden met een vleugje rood. Dit spektakel maakt de 'Baumannii' tot een charmante en verfijnde keuze voor uw buitenruimte.

Eén bijzonder kenmerk dat deze cultivar onderscheidt, is dat hij steriel is en dus geen vruchten produceert. Dit maakt hem ideaal voor ruimtes waar men liever geen kastanjes op de grond wil hebben, zoals in de buurt van loop- en rijpaden, of speelgebieden voor kinderen.

Haal de Aesculus hippocastanum 'Baumannii' in huis of plant hem in uw tuin voor zijn statige voorkomen en spectaculaire voorjaarsbloesem. Met zijn onderhoudsvriendelijke karakter en het ontbreken van vruchtafval is deze boom niet alleen een verrijking voor het oog, maar ook een praktische keuze voor een nette en verzorgde buitenomgeving.

Verzorging en water

Om de Aesculus hippocastanum 'Baumannii' goed te onderhouden, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef in de zomermaanden iets meer water dan in de winter.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint.

Standplaats

De Aesculus hippocastanum 'Baumannii' gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor een beschutte plek, uit de wind.

Tip

Deze plant is gevoelig voor droogte, dus zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tijdens warme periodes. Een laagje mulch kan helpen om vocht vast te houden.
De Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum 'Baumannii') is een prachtige en imposante boom die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen, parken en lanen. Met zijn grote, handvormige bladeren en opvallende bloemen in het voorjaar, voegt hij een vleugje elegantie en charme toe aan elke buitenruimte. Bovendien zorgen de grote, glanzende kastanjes in het najaar voor een sfeervolle uitstraling.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Paardenkastanje ook andere courante gebruiken. Zo worden de kastanjes vaak verzameld en gebruikt in knutselprojecten of als voedsel voor dieren. Bovendien heeft de schors van de boom medicinale eigenschappen en wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

Kortom, de Paardenkastanje is een veelzijdige en waardevolle plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt voor verschillende toepassingen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Aesculus | Herfstpaardekastanje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gevulde bloemen, Snijbloem, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Aesculus Hippocastanum
Witte paardenkastanje
Vanaf € 65,95
Amelanchier Lamarckii
Krentenboompje
Vanaf € 8,95
Acer Platanoides 'Globosum'
Noorse kogel esdoorn
Vanaf € 69,95
Acer campestre 'Nanum'
Veldesdoorn
€ 149,95
Aesculus Carnea 'Briotii'
Rode paardenkastanje
Vanaf € 82,95
Malus 'John Downie'
Sierappel 'John Downie'
Vanaf € 28,95
Betula Nigra
Zwarte berk
Vanaf € 62,95
Amelanchier 'Ballerina'
Krentenboompje
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.