Malus domestica 'Sterappel' (= 'R. Etoile)

Wijnappeltje

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Heerlijke smaakvolle appels
  • Vruchten zijn 3 maanden houdbaar
  • Kleine wijnappeltjes
  • Stevige en gezonde plant
  • Geschikt voor zowel vers gebruik als verwerking
  • Rijke oogst
Ontdek de charme van de Malus domestica 'Sterappel', ook bekend onder de namen 'Reinette Rouge Etoilée' of 'Sint-Niklaasappeltje'. Deze historische appelsoort, waarvan de eerste vermeldingen teruggaan tot rond 1830 in de regio's Maastricht, Luik en Sint-Truiden, is een waardevolle toevoeging voor iedere fruitliefhebber. De 'Sterappel' onderscheidt zich als een middelgrote boom met een elegante, smalle en hoog piramidale kroon. Zijn steil opgaande gesteltakken vormen een fraai silhouet in uw tuin.

Als de lente zich aandient, transformeert de boom in een oogstrelend spektakel met een overvloed aan lichtroze bloesems die een subtiele geurende uitnodiging verspreiden. Hoewel de 'Sterappel' niet zelfbestuivend is, kan deze rijke bloei optimaal benut worden met behulp van compatibele bestuivers, zoals de 'Court Pendu', 'Dubbele Bellefleur', 'James Grieve', 'Golden Delicious' of 'Cox's Orange Pippin'.

De vruchten van de 'Sterappel' zijn een lust voor het oog en smaakpapillen. De appels presenteren zich middelgroot, aantrekkelijk rond, en bij volle rijpheid gekleurd in een levendig helderrood met kenmerkende stervormige, grijze stipjes. Het witrozige vruchtvlees is stevig, met een knapperige textuur en een aangenaam zachtzure smaak verrijkt met een unieke hint van framboos.

Deze appelvariëteit is niet alleen een genot voor de zintuigen, maar brengt ook een stukje erfgoed en biodiversiteit naar uw tuin of huishouden. Met de 'Sterappel' haalt u een stukje geschiedenis in huis en de garantie op heerlijke, eigen geteelde appels die perfect zijn voor zowel verse consumptie als voor in de verwerking van desserts en appelsap. Kortom, een must-have voor wie waarde hecht aan esthetiek, rijke smaken en het behoud van bijzondere fruitsoorten.

Verzorging en water

De Malus domestica 'Sterappel' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel wateroverlast.

Onderhoud

Snoei de boom in de late winter of het vroege voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Voeg in het voorjaar een laagje compost toe aan de voet van de boom om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de Malus domestica 'Sterappel' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de boom voldoende luchtcirculatie krijgt om ziektes te voorkomen.

Tip

Om de vruchtdracht te stimuleren, kun je ervoor zorgen dat de boom voldoende bestuivers in de buurt heeft, zoals bijen en andere insecten. Overweeg het planten van andere appelrassen in de buurt voor een optimale oogst.
De Malus domestica 'Sterappel' (ook bekend als 'R. Etoile) is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin. Deze plant staat bekend om zijn mooie bloesems in het voorjaar en kleurrijke vruchten in de herfst, waardoor het een populaire keuze is voor het toevoegen van kleur en interesse aan tuinen en landschappen.

Naast het decoratieve gebruik, kan de 'Sterappel' ook worden gebruikt om heerlijke appels te produceren. Deze appels kunnen worden gebruikt om verse appelsap te maken, in taarten en gebak te verwerken, of gewoon om direct van de boom te eten. De 'Sterappel' staat ook bekend om zijn goede bewaarbaarheid, waardoor het een favoriete keuze is voor appelmoes of het maken van appelcider.

Kortom, de Malus domestica 'Sterappel' is een veelzijdige plant die zowel een esthetische als een praktische toevoeging kan zijn aan elke tuin of landschap. Met zijn prachtige bloesems, kleurrijke vruchten en heerlijke appels, is deze plant een aanwinst voor elke tuinier.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Malus | Appel
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Vrucht 3 maanden houdbaar

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pyrus Communis 'Charneux'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Clapp's Favourite'
Peer
Vanaf € 22,95
Platanus 'Alphen's Globe'
Bolplataan
Vanaf € 79,95
Robinia Pseudoacacia 'Bessoniana'
Valse acacia
Vanaf € 79,95
Sorbus Aria 'Magnifica'
Lijsterbes
Vanaf € 59,95
Laburnum Anagyroides
Goudenregen
Vanaf € 12,95
Tilia Cordata 'Rancho'
Winterlinde
Vanaf € 79,95
Robinia Margaretta Casque Rouge
Valse acacia
Vanaf € 79,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.