Betula pendula

Zilverberk

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Laanboom
  • Donkergroen blad
  • Afhangende takken
  • Groeit op alle bodems
  • Alleen snoeien in herfst en winter
  • Gladde witte schors
Ontdek de stijlvolle Zilverberk (Betula pendula), een opvallende verschijning in elke tuin. Bekend om zijn ruwe charme, kan deze indrukwekkende bladverliezende boom groeien tot een hoogte van wel 20 meter en een breedte van 10 meter. De Zilverberk vindt zijn oorsprong in de Benelux en werd traditioneel vaak in groepjes van drie geplant, waarbij hij met zijn elegante voorkomen een vertrouwd beeld in vele tuinen was.

De boom heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht door zijn verbluffend mooie, kalk witte schors die afbladdert en zo een boeiend visueel spektakel biedt. De sierlijk overhangende takken en twijgen dragen bij aan de verfijnde uitstraling en creëren een gevoel van rust en sereniteit.

Als een ware pionier ontkiemt de Zilverberk snel op braakliggende terreinen, waar hij als een van de eerste nieuwe plantengroei kan vormen. Zijn landschappelijke waarde is groot en hij levert een bijzondere bijdrage aan zowel het lokale ecosysteem als het esthetische landschap.

Let op: de Zilverberk heeft een sterke sapstroom, waardoor snoeiwerkzaamheden beperkt moeten blijven tot de herfst- en wintermaanden, om de boom niet te beschadigen.

Kies voor de Betula pendula als u een natuurlijk statement in uw tuin wilt maken, met een boom die zowel ecologisch als esthetisch een rijke toevoeging is. Met zijn aanpassingsvermogen en opvallende uitstraling is de Zilverberk niet alleen een lust voor het oog, maar draagt hij ook bij aan de biodiversiteit en het karakter van uw omgeving. Kortom, een prachtige boom die nostalgie en natuurlijke schoonheid met zich meebrengt.

Verzorging en water

De Betula pendula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Betula pendula in het voorjaar om dood hout te verwijderen en de vorm van de boom te behouden. Verwijder ook regelmatig gevallen bladeren en dood hout rondom de plant. Geef de plant in het voorjaar een laagje compost om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Betula pendula gedijt het beste op een locatie met veel zonlicht, maar kan ook in de halfschaduw of schaduw staan. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd plaatsen waar veel wind staat.

Tip

De Betula pendula is gevoelig voor luis. Controleer regelmatig de bladeren en verwijder luis met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel of een harde waterstraal. Zo houd je de plant gezond en vitaal.
De Betula pendula, ook bekend als de Zilverberk, is een prachtige boom die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn zilverachtige schors en elegant hangende takken voegt de Zilverberk een vleugje schoonheid toe aan elke tuin of landschap.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Zilverberk ook veel gebruikt om een ​​natuurlijke en rustgevende sfeer te creëren in tuinen, parken en bosrijke gebieden. De boom biedt ook schaduw en beschutting voor andere planten en dieren, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk groen gebied.

Daarnaast wordt de Zilverberk ook gebruikt voor houtproductie, aangezien het hout stevig en duurzaam is. Het wordt vaak gebruikt voor de vervaardiging van meubels, vloeren en zelfs muziekinstrumenten.

Kortom, de Betula pendula of Zilverberk is een veelzijdige en waardevolle plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor andere courante gebruiken kan worden ingezet.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Betula | Zilverberk
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gladde witte schors, Alleen snoeien in herfst en winter, Groeit op alle bodems, Afhangende takken, Donkergroen blad, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Betula Utilis 'Doorenbos'
Zilverberk
Vanaf € 32,95
Betula pendula
Ruwe berk
€ 199,95
Betula Pendula 'Youngii'
Treurberk
Vanaf € 69,95
Betula Papyrifera
Papierberk
Vanaf € 34,95
Betula Nigra
Zwarte berk
Vanaf € 62,95
Betula Pendula 'Tristis'
Treurberk
Vanaf € 59,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.