Carpinus betulus 'Frans Fontaine'

Zuilhaagbeuk

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Smalle zuilvormige groei
 • Mooie herfstverkleuring van het blad
 • Groeit goed in verschillende bodemsoorten
 • Geschikt als haagplant
 • Weinig onderhoud nodig
 • Groeit snel en dicht
De Carpinus betulus 'Frans Fontaine', beter bekend als de zuilhaagbeuk, is een elegante verschijning met zijn zuilvormige groeivorm. Deze bescheiden groeier kan een hoogte van zo'n 10 meter bereiken zonder daarbij meer dan 3 meter breed te worden, wat hem een excellente keuze maakt voor kleinere tuinen of als een statige rij langs een oprit.

De zuilhaagbeuk pronkt met heldergroene, generfde, eironde bladeren die voor een levendig kleurenspektakel zorgen door in de herfst naar een warme gele tint te verkleuren. Zijn bladeren zijn dubbel gezaagd en dragen bij aan de gestructureerde uitstraling van de plant.

De 'Frans Fontaine' is niet veeleisend wat betreft de bodem; hij verdraagt elke grondsoort, zolang deze maar niet te vochtig is. Een standplaats in de zon of halfschaduw volstaat om deze haagbeuk tot zijn recht te laten komen. Echter, situaties met zoute zeewinden zijn niet aan deze sterke, maar enigszins gevoelige boom besteed.

Kiezen voor de Carpinus betulus 'Frans Fontaine' in uw tuin betekent kiezen voor een statige, maar compacte boom die jaarrond structuur en stijl biedt zonder al te veel ruimte in te nemen. Zijn aanpassingsvermogen aan verschillende grondsoorten en de geringe breedtegroei maken hem tot een fantastische keuze voor zowel landelijke als stedelijke omgevingen. Een prachtige solitair die niet alleen visuele charme biedt, maar ook een groene oase zal zijn voor lokale vogelsoorten. Kortom, een plant die een uniek karakter geeft aan elke ruimte met zijn distinctieve vorm en seizoenskleuren.

Verzorging en water

De Carpinus betulus 'Frans Fontaine' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Snoei de haagbeuk in het voorjaar om de gewenste vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze haagbeuk gedijt het best op een locatie met zon en halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft en plant hem op een goed doorlatende grond.

Tip

Probeer de haagbeuk regelmatig te controleren op ziekten en plagen, en behandel ze indien nodig. Dit zal de gezondheid van de plant bevorderen en ervoor zorgen dat hij optimaal kan groeien.
De Carpinus betulus 'Frans Fontaine', ook bekend als de zuilhaagbeuk, is een veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn smalle groeiwijze en opgaande takken, is deze plant ideaal voor het creëren van formele hagen of als verticale accenten in de tuin.

Naast decoratief gebruik, wordt de zuilhaagbeuk ook vaak gebruikt voor het afschermen van privacy in tuinen en als windbreker. De dichte bladeren bieden een effectieve barrière tegen inkijk en geluid, terwijl de stevige takken bescherming bieden tegen harde wind.

Dankzij de mooie groene bladeren die in de herfst verkleuren naar een prachtige gele kleur, voegt de zuilhaagbeuk ook visuele aantrekkingskracht toe aan elke buitenruimte. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw, en kan zowel in formele als informele tuinen toegepast worden.

Kortom, de Carpinus betulus 'Frans Fontaine' is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een mooie, veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel is in de tuin.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Carpinus | Haagbeuk
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tilia tomentosa 'Pendula'
Hangende zilverlinde
€ 99,95
Robinia Pseudoacacia 'Umbraculifera'
Bolacacia
Vanaf € 59,95
Salix Babylonica 'Tortuosa'
Krulwilg
Vanaf € 10,95
Tilia Tomentosa 'Brabant'
Linde
Vanaf € 72,95
Prunus Triloba
Amandelboom
Vanaf € 24,95
Sorbus Aucuparia
Gewone lijsterbes
Vanaf € 28,95
Ostrya Carpinifolia
Europese hopbeuk
Vanaf € 79,95
Acer Campestre
25 x Veldesdoorn - Blote Wortel
Vanaf € 69,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95