Prunus domestica 'Altesse Double'

Pruim

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zelfbestuivend
  • Heerlijke zoete pruimen
  • Compacte groeiwijze
  • Bestand tegen ziekten
  • Vroegrijpende vruchten
  • Geschikt voor kleine tuinen
De Prunus domestica 'Altesse Double', beter bekend als de dubbele bakpruim, is een pronkstuk voor iedere tuinliefhebber. Deze imposante bladverliezende pruimenboom combineert functionaliteit met sierwaarde. De boom kent een rechtopgaande en robuuste groei met een stevig vertakte structuur. Zijn ovaalvormige, getande bladeren zijn van een frisgroene kleur die voor een rustgevend natuurlijk palet zorgen.

In de maanden april en mei transformeert de 'Altesse Double' in een oogstrelende bloemenzee met zijn geurende witte bloesem, een lust voor het oog en een magneet voor bijen en vlinders. Deze bloemenpracht kondigt de komst van de herfst aan, wanneer de boom rijk bevrucht wordt met langwerpige, violetblauwe tot donkerpaarse pruimen. De vruchten zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook een heerlijk zoet en vast geelachtig vruchtvlees. De zelfbestuivende eigenschap zorgt ervoor dat u zonder veel moeite kunt genieten van de eigen oogst.

Deze pruimenboom prefereert een zonnige standplaats en een neutrale tot licht kalkrijke, goed doorlatende bodem. Hij is winterhard en kan zelfs in een zacht klimaat bij kustcondities goed gedijen. Langdurige zorg is dus niet nodig.

Het hebben van een Prunus domestica 'Altesse Double' in uw tuin betekent genieten van spectaculaire lentebloesem en het nazomeren met een rijke oogst van zoete vruchten. Deze boom biedt het perfecte samenspel tussen natuurlijke schoonheid en culinair genieten, making it een onmisbare aanwinst voor elke tuinliefhebber die waarde hecht aan zowel esthetiek als functionaliteit.

Verzorging/water

De Prunus domestica 'Altesse Double' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef in de lente en zomer wat meer water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

Onderhoud

Snoei de pruimenboom in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden en dode of zieke takken te verwijderen. Verwijder regelmatig gevallen bladeren en controleer op plagen en ziekten.

Standplaats

De pruimenboom gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de boom voldoende luchtstroom krijgt om schimmelziekten te voorkomen, en plant hem in goed doorlatende grond.

Tip

Zorg ervoor dat de pruimenboom voldoende ruimte heeft om te groeien en geef hem elk voorjaar een goede bemesting om een gezonde groei en vruchtzetting te bevorderen.
De Prunus domestica 'Altesse Double', ook wel bekend als de Pruim 'Altesse Double', is een prachtige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Deze pruimenboom staat bekend om zijn overvloedige, witte bloesems in het voorjaar en zijn sappige, zoete pruimen in de zomer. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van een aantrekkelijke en sfeervolle omgeving in de tuin.

Naast decoratief gebruik, kan de Pruim 'Altesse Double' ook worden gebruikt voor het kweken van heerlijke pruimen die kunnen worden gegeten vers van de boom of verwerkt tot jam, sap of gebak. Deze pruimen zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten en zijn een heerlijke toevoeging aan allerlei gerechten.

Met zijn prachtige bloemen, smakelijke vruchten en gemakkelijke verzorging, is de Prunus domestica 'Altesse Double' een veelzijdige en waardevolle plant voor elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Domestica 'Opal'
Pruim
Vanaf € 32,95
Prunus Domestica 'Mirabelle De Nancy'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Althan'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Oullins'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Hauszwetsche'
Pruim
Vanaf € 29,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude Verte'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Belle De Louvain'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Monsieur Hatif'
Pruim
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.