Pyrus communis 'Conference'

Peer

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vroege bloeier
  • Grote vruchten
  • Zelfbestuivend
De Pyrus communis 'Conference' is een klassieke perenboom, rijk aan historie en smaak. Afkomstig uit Engeland en voor het eerst geïntroduceerd in het jaar 1880, heeft deze boom zich meer dan een eeuw bewezen als een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Deze middelgrote boom staat bekend om zijn matige groeikracht, waardoor deze geschikt is voor diverse boomvormen, van kleine stadstuinen tot grotere landschapstuinen.

In het voorjaar kunt u genieten van de prachtig witte bloesems die uit de opvallende rozerode bloemknoppen ontluiken. Deze decoratieve bloemen verschijnen van midden april tot begin mei, wat een spectaculaire lente-show in uw tuin garandeert. De bladeren van de Pyrus communis 'Conference' zijn een oase van rust met hun ovaalvormige, middengroene en glanzende uitstraling die zorgen voor een natuurlijke en serene atmosfeer.

De vruchten van de 'Conference' peer zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de tong. Ze zijn lang en flesvormig, en sieren de boom met hun groene tot geelgroene kleur bij rijpheid. Bij het aansnijden van de peer wordt u begroet door het geelwitte, saprijke en zoete vruchtvlees dat verrast met een exotische, meloenachtige aroma. Uitermate geschikt als handpeer, maar ook perfect om te verwerken in sappen en diverse gerechten.

Hoewel de Pyrus communis 'Conference' op zichzelf bestuivend is, kan ze extra vruchtproductie bereiken door nabijgelegen bestuivers zoals 'Beurré Hardy', 'Bonne Louise d'Avranche', 'Clapp's Favourite', 'Doyenné du Comice', of 'Bon Chrétien Williams'. Deze kruisbestuiving kan de oogst verrijken en zorgen voor een overvloed aan vruchten om direct van te genieten of om te bewaren voor de wintermaanden.

Het is niet alleen de historische waarde en de sierlijke uitstraling die de Pyrus communis 'Conference' een must-have maakt; het is vooral de combinatie van gebruiksgemak, de weelderige bloesempracht en de heerlijke, zoete vruchten die u zou moeten overtuigen om deze peer een prominente plek in uw tuin of boomgaard te geven. Geniet het hele jaar door van de natuurlijke schoonheid en oogst uw eigen gezonde vruchten met deze veelzijdige en robuste peer. Ontdek waarom de 'Conference' peer al generaties lang als favoriet wordt beschouwd!

Verzorging en water

Om de Pyrus communis 'Conference' goed te onderhouden, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de zomermaanden heeft de peer meer water nodig, terwijl in de winter de waterbehoefte afneemt.

Onderhoud

Het onderhoud van de Peer bestaat voornamelijk uit snoeien. Dit kan het beste worden gedaan in de late winter of vroege lente. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken te verwijderen en de vorm van de boom te behouden. Daarnaast is het aan te raden om in het voorjaar wat meststoffen toe te voegen om de groei te stimuleren.

Standplaats

Voor een optimale groei en vruchtontwikkeling is het belangrijk om de Pyrus communis 'Conference' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen. Zorg ervoor dat de peer genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen en voldoende luchtcirculatie krijgt.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Pyrus communis 'Conference' is om regelmatig de boom te controleren op ziektes en plagen. Door hier vroegtijdig op te reageren, kun je de gezondheid van de peer bevorderen en de opbrengst van de vruchten optimaliseren.
De Pyrus communis 'Conference', ook wel bekend als de Conference peer, is een populaire fruitboom die ideaal is voor zowel decoratief gebruik als voor het kweken van sappige, zoete peren.

Deze plant wordt vaak gebruikt in tuinen en landschapsontwerpen vanwege zijn prachtige bloesems in het voorjaar en zijn aantrekkelijke groene bladeren in de zomer. De Conference peerboom voegt een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte en kan ook dienen als een natuurlijke schaduwbron.

Naast zijn decoratieve waarde, is de Conference peerboom uiteraard gekend voor de heerlijke peren die het produceert. Deze peren zijn perfect om vers te eten of om te verwerken in diverse recepten, zoals compotes, jams en taarten. De Conference peren zijn sappig, zoet en hebben een heerlijke textuur, waardoor ze geliefd zijn bij zowel volwassenen als kinderen.

Kortom, de Pyrus communis 'Conference' is een veelzijdige plant die zowel gebruikt kan worden voor zijn esthetische waarde als voor zijn heerlijke vruchten. Het is een aanwinst voor elke tuin of buitenruimte en biedt zowel visueel genot als gastronomisch plezier.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Pyrus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend, Grote vruchten, Vroege bloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pyrus Communis 'Beurre Hardy'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Charneux'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Doyenne Du Comice'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Bonne Louise D'Avranches'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Saint Remy'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Dubbele Philip'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Clapp'S Favourite'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Durondeau'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Triomphe De Vienne'
Peer
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Williams' Bon Chretien'
Peer
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.