Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'

Gele treurwilg

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Inheemse boomsoort in Europa
  • Bekend om zijn hangende gele takken
  • Groeit snel en kan grote hoogtes bereiken
  • Tolerant ten opzichte van verschillende bodemsoorten
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Wordt vaak gebruikt in landschapsarchitectuur voor zijn opvallende uiterlijk

De Salix sepulcralis 'Chrysocoma', beter bekend als de gele treurwilg, is een indrukwekkende verschijning in elk landschap. Met zijn gracieuze, hangende takken en kenmerkende gele gloed die de boom een gouden uitstraling geeft, vormt deze treurwilg een sieraad voor uw tuin. Deze streekeigen boom kan een hoogte van 25 meter bereiken en een breedte van 15 meter, wat hem een majestueuze uitstraling geeft.

De gele treurwilg stelt enige eisen aan zijn standplaats: hij groeit het beste in vochtige, natte grond. Daardoor is hij bij uitstek geschikt voor plaatsing langs beken, sloten en aan de waterkant. Naast zijn esthetische kwaliteiten dient hij ook als een natuurlijke windbreker. In het landschap dient hij vaak als solitaire boom, waar hij met zijn fraaie treurvorm en dynamische structuur de aandacht trekt.

Deze soort is niet alleen prachtig, maar ook functioneel door zijn vermogen om de grond te verankeren. Dit maakt hem zeer waardevol voor gebieden die gevoelig zijn voor erosie. De gele treurwilg is goed winterhard en is bestand tegen zeewind, wat hem een robuuste keuze maakt voor tuinen in verschillende klimaten. Bovendien kan de boom redelijk goed tegen verharding, waardoor hij ook geschikt is voor een meer stedelijke omgeving.

Kortom, de Salix sepulcralis 'Chrysocoma' is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de stabiliteit en biodiversiteit van uw tuin of landschap. Of u nu een natuurlijke windbreker nodig heeft, een unieke solitair wilt toevoegen aan uw collectie of een robuuste, streekeigen boom zoekt die kan helpen bij het voorkomen van erosie, de gele treurwilg is een uitstekende keuze. Deze boom verdient absoluut een plaats in uw huis of tuin, waar hij jarenlang schoonheid en structuur zal bieden.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes.

Onderhoud

Snoei de takken van de gele treurwilg jaarlijks in het late voorjaar om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken.

Standplaats

Plaats de gele treurwilg op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Tip

Gebruik organische meststof in het voorjaar om de groei en bloei van de gele treurwilg te bevorderen. Dit zal resulteren in een gezonde en weelderige plant.

De Salix Sepulcralis 'Chrysocoma', ook wel bekend als de gele treurwilg, is een prachtige sierboom die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve uitstraling in tuinen en parken.

De gele treurwilg voegt een vleugje kleur toe aan elke omgeving met zijn opvallende gele bladeren, die vooral in het voorjaar en de zomer een prachtig contrast vormen met het groene landschap.

Niet alleen is deze plant een mooie toevoeging aan de esthetiek van een ruimte, maar het kan ook functioneel worden gebruikt als natuurlijke afscheiding, windbreker of schaduwboom in tuinen en parken.

De flexibele takken van de gele treurwilg kunnen ook worden gebruikt in bloemstukken en decoratieve arrangementen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor landschapsontwerp en decoratieve doeleinden.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2500 cm
Plant familie Salix | Knotwilg
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Lancetvormig blad, Afhangende takken

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Malus Domestica 'Granny Smith'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Prunus Domestica 'Mirabelle De Nancy'
Pruim
Vanaf € 22,95
Malus Domestica 'Court-Pendu'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Althan'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Triloba
Amandelboom
Vanaf € 24,95
Salix Alba
Knotwilg
Vanaf € 42,95
Quercus Robur
Zomereik
Vanaf € 26,95
Aesculus Hippocastanum
Witte paardenkastanje
Vanaf € 65,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.