Nectarines (prunus persica nucipersica)

Nectarine

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zoete en sappige vruchten
  • Zachte en gladde schil
  • Zelfbestuivend, dus geen noodzaak voor andere bomen in de buurt
  • Rijpt sneller dan perziken
  • Kleine pit, makkelijk te eten
  • Verscheidenheid aan kleuren, van geel tot rood
De Prunus persica nucipersica, beter bekend als de nectarineboom, is een charmante en productieve toevoeging voor uw tuin. Met zijn oorsprong in China en een rijke geschiedenis die via Perzië leidt tot in Europa, brengt deze boom zowel culturele als esthetische waarde. De boom kenmerkt zich door zijn bossige piramidale vorm en prachtige, lancetvormige, fijn getande, donkergroene bladeren.

In de maand april ontpopt de nectarineboom zich tot een ware blikvanger dankzij de delicate lichtroze bloesems, die niet alleen het oog strelen maar ook zelfbestuivend zijn; een handige eigenschap die er voor zorgt dat u zonder veel moeite kunt genieten van de heerlijke, middelgrote, karmijnrode nectarines met hun gladde en sappige schil.

Deze nectarineboom geeft de voorkeur aan een beschutte plek in uw tuin, idealiter met een zuidelijke oriëntatie. Hij floreert in zowel volle zon als halfschaduw, mits geplant in een humusrijke en goed doorlaatbare bodem. Naast dat de boom redelijk winterhard is, dient u waakzaam te zijn voor late vorst in de lente die de bloesems kan beschadigen. Echter, hij kan goed tegen zeewind en luchtvervuiling.

Wat deze boom extra speciaal maakt, is zijn aantrekkingskracht op bijen en vlinders. Hiermee draagt u bij aan het in stand houden van deze belangrijke bestuivers, wat zowel voor uw tuin als de lokale biodiversiteit voordelen heeft.

Kies voor de Prunus persica nucipersica, want naast de sfeer en kleur die hij in uw tuin brengt, beloont hij u elk seizoen met verse, smakelijke nectarines en ondersteunt u de natuurlijke ecologie door het aanlokken van nuttige insecten. Een duurzame keuze voor een levendige en productieve tuin!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de wortels in natte grond blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Gebruik ook een organische meststof in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de nectarineplant op een zonnige plek, maar het liefst met wat bescherming tegen de heetste middagzon. Een plek met halfschaduw kan ook geschikt zijn, zolang er voldoende licht is.

Tip

Bescherm de plant indien mogelijk tegen late vorst in het voorjaar, dit kan de bloesems beschadigen en de vruchtzetting verminderen.

De nectarineplant, Prunus persica nucipersica, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschapsontwerp vanwege de mooie bloesems tijdens de lente en het aantrekkelijke fruit in de zomer. De nectarineplant kan worden gebruikt als decoratieve plant in tuinen, perkjes of als onderdeel van een fruitboomgaard. Daarnaast kan het fruit van de nectarineplant vers worden gegeten, worden verwerkt tot jam of worden toegevoegd aan salades en desserts. Het is een veelzijdige plant die zowel esthetische als functionele voordelen biedt.
Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Nectarines | Nectarine
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Mespilus Germanica
Mispel
Vanaf € 32,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.