Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'

Bonte bolesdoorn

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bonte bladeren met roze en witte tinten
  • Heldere herfstverkleuring
  • Groeit snel en heeft een ronde kroon
  • Geschikt voor tuinen en parken
  • Trekt vogels en bijen aan
  • Tolerant ten opzichte van luchtvervuiling

De Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum', beter bekend als de bonte bolesdoorn, is een ware kleurenspektakel voor uw tuin of stadsruimte. Deze charismatische boom is een uitstekende keuze voor wie beperkte ruimte heeft maar toch op zoek is naar een opvallende en structuurrijke plant. Met een delicate uitloop in de periode van (eind) april onthult hij zijn prachtige geelgroene bladeren die verrijkt zijn met subtiele tinten roze en bruin, wat zorgt voor een opvallende verschijning in elk voorjaar.

Naarmate het seizoen vordert, transformeert het loof naar een fris geelgroene kleur, dooraderd met groene nerven. Deze kleurrijke vertoning houdt de interesse van voorbijgangers en tuinliefhebbers de hele zomer lang vast. De bodenvastheid tegen zeewind maakt de Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum' ook uitermate geschikt voor kustgebieden waar andere soorten het moeilijk kunnen hebben.

Deze bonte bolesdoorn is niet alleen een prachtig gezicht; hij is ook erkend om zijn kwaliteit en schoonheid met een Award of Garden Merit. Dit benadrukt dat het een plant is van hoge tuinbouwkundige waarde, die door zijn unieke eigenschappen een verrijking biedt voor elke groenomgeving. Het is de perfecte keuze als u op zoek bent naar een middelpunt in uw tuincollectie of een natuurlijke blikvanger bij uw huis. Kies voor de Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum' en geniet van zijn bijzondere verschijning en weerbaarheid in uw persoonlijke buitenruimte.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef in de zomer regelmatig water en in de winter wat minder, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en takjes. Om de vorm van de plant te behouden, kun je de takken af en toe snoeien. Dit kun je het beste doen in het najaar of de winter.

Standplaats

Deze bonte bolesdoorn doet het goed op een plek met direct zonlicht of in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd felle middagzon in de zomer.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om hem een gezonde groei te geven.

De Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum', ook wel bekend als de bonte bolesdoorn, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn opvallende bonte bladeren en elegante vorm is deze plant perfect voor decoratief gebruik.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de bonte bolesdoorn ook andere courante gebruiken. Zo kan de schaduw van deze boom verkoeling bieden op warme zomerdagen en kunnen vogels en andere dieren zich nestelen in zijn takken.

Bloeimaand
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Ronde kroon, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Campestre
25 x Veldesdoorn - Blote Wortel
Vanaf € 69,95
Acer Saccharinum 'Laciniatum Wieri'
Zilveresdoorn
Vanaf € 56,95
Acer Palmatum 'Butterfly'
Japanse esdoorn
Acer Shirasawanum 'Aureum'
Gele esdoorn
Vanaf € 49,95
Acer Palmatum 'Kotohime'
Japanse esdoorn
Acer Negundo
Californische vederesdoorn
Vanaf € 59,95
Acer Platanoides 'Faassen'S Black'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Davidii
Chinese esdoorn
Vanaf € 62,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.