Prunus domestica 'Victoria'

Pruim

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vruchtbaar
  • Zelfbestuivend
  • Sterke groeier
  • Sappige pruimen
  • Heerlijke smaak
  • Grote opbrengst
Ontdek de charme van de Prunus domestica 'Victoria', een pruimenboom met een rijke geschiedenis die teruggaat tot omstreeks 1840 in Engeland. Deze middelgrote, bladverliezende pruimenboom is niet alleen prachtig om te zien, maar ook een genot voor de smaakpapillen. Zijn opgaande, bossige vorm en ovaalvormige, getande bladeren met een donkergroene kleur creëren een mooie structuur in elke tuin.

Als de lente ontluikt, kunt u genieten van de betoverend geurende witte bloemen van de Prunus domestica 'Victoria'. Deze delicate bloesems kondigen de komst van de herfst aan, wanneer de boom getooid wordt met ovale, bleekrode pruimen met een verleidelijke donkerrode blos aan de zonnezijde. De vruchten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de tong - ze hebben een sappig, zoetgeelgroen vruchtvlees dat elke pruimenliefhebber zal bekoren.

Deze zelfbestuivende boom stelt weinig eisen: een beschut plekje in volle zon en een neutrale tot licht kalkrijke, goed doorlaatbare grond volstaan om hem te laten floreren. Bovendien is hij goed winterhard en trekt hij nuttige bijen en vlinders aan die bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Zelfs in kustgebieden met een milder klimaat voelt de Prunus domestica 'Victoria' zich thuis.

Het toevoegen van deze pruimenboom aan uw huis of tuin betekent investeren in zowel esthetische waarde als culinaire rijkdom. Haal een stukje Engelse horticultuurhistorie in huis en trakteer uzelf elk seizoen op de heerlijkste pruimen, rechtstreeks van de boom. Met de Prunus domestica 'Victoria' geniet u van schoonheid, smaak en natuur, allemaal verenigd in één prachtige boom.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Vermijd echter overtollig water, want dat kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Snoei de pruimenboom in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden en dode of zieke takken te verwijderen. Geef in het voorjaar wat meststoffen om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de pruimenboom op een plek met veel zonlicht, maar hij gedijt ook goed in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen.

Tip

Om de pruimenboom te helpen bij het produceren van meer fruit, kun je in het voorjaar en de vroege zomer wat extra bemesting toedienen.

De Pruim 'Victoria' (Prunus domestica 'Victoria') is een populaire fruitboom die veelvuldig wordt gebruikt in tuinen en landschappen voor zijn decoratieve waarde en heerlijke vruchten. Deze pruimenboom is een sierlijke toevoeging aan elke tuin, met zijn mooie bloesems in het voorjaar en prachtige bladeren in de zomer.

Naast zijn decoratieve aspecten, is de Pruim 'Victoria' ook geliefd om zijn zoete en sappige vruchten. De pruimen zijn perfect om vers te eten, in jam te verwerken, of om heerlijke desserts te maken. Daarnaast kunnen ze ook worden gedroogd of ingevroren voor later gebruik. De boom zelf biedt ook schaduw in de warme zomermaanden en trekt nuttige bestuivers, zoals bijen en vlinders, aan.

Kortom, de Pruim 'Victoria' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in tuinen en landschappen. Met zijn prachtige bloemen, heerlijke vruchten en ecologische waarde is deze pruimenboom een aanwinst voor elke buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Zelfbestuivend, Vruchtbaar

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Crataegus media 'Paul's Scarlet'
Meidoorn - Blote Wortel
Betula Utilis 'Doorenbos'
Zilverberk
Vanaf € 32,95
Nectarines (Prunus Persica Nucipersica)
Nectarine
Vanaf € 30,95
Fraxinus Ornus
Pluim-es
Vanaf € 64,95
Prunus Persica 'Amsden'
Perzik
Vanaf € 22,95
Malus Domestica 'Rode Boskoop'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Prunus Cerasifera 'Nigra'
Kerspruim
Vanaf € 19,95
Acer Pseudoplatanus
Gewone esdoorn
Vanaf € 19,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.