Prunus domestica 'Belle De Louvain'

Pruim

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zeer zoete en sappige pruimen
  • Zelfbestuivend, dus geen andere boom in de buurt nodig voor bestuiving
  • Rijpt in augustus, vroeg in het seizoen
  • Sterke en gezonde groei, weinig onderhoud nodig
  • Geschikt voor zowel verse consumptie als om te verwerken in jams en compotes
  • Goede opbrengst van middelgrote tot grote pruimen
Breng een stukje natuurlijke zoetheid in uw tuin met de Prunus domestica 'Belle De Louvain', ook bekend als de karakteristieke karnebroek pruimenboom. Deze sierlijke loofdrager zal met zijn opgaande vorm en zwaar vertakte structuur een opvallende verschijning zijn in uw tuin. De ovaalvormige, getande bladeren zijn fraai toegespitst en pronken met een rijke donkergroene kleur.

In de maand april verwelkomt u een prachtige bloei van weelderige, geurende witte bloemen die niet alleen het oog strelen maar ook een magneet zijn voor bijen en vlinders, waardoor uw tuin een levendige biotoop wordt. De bloesems maken plaats voor een overvloed aan grote eivormige pruimen die met hun donker paarsrode schil bijna te mooi lijken om te eten. Maar wanneer u ze proeft, wordt u verrast door het sappige, halfvaste geelachtige vruchtvlees dat de 'Belle De Louvain' kenmerkt.

Deze veelzijdige pruimenboom is zelfbestuivend, wat betekent dat u zonder extra bomen toch van een rijke oogst kunt genieten. Kies een zonnige plek in uw tuin en zorg ervoor dat de grond neutraal tot licht kalkrijk en goed doorlaatbaar is om optimale groei te garanderen. Daarnaast is deze pruimensoort goed winterhard en kan zelfs in kustcondities, mits het klimaat mild is, uitstekend gedijen.

Met de Prunus domestica 'Belle De Louvain' haalt u niet alleen een stukje natuurlijke charme in huis, maar ook een bron van verse en heerlijke pruimen waarmee u bakgerechten kunt verrijken of gewoon uit de hand kunt eten. Waarom zou u deze plant in huis of tuin willen? Pure schoonheid gecombineerd met de zoetste beloning van de natuur, vers uit eigen tuin!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken. Snoei in het late voorjaar of vroege zomer om de vorm en grootte van de plant te behouden.

Standplaats

Deze Prunus domestica 'Belle De Louvain' gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg voor een beschutte locatie om de plant te beschermen tegen harde wind.

Tip

Breng in het voorjaar een laag mulch aan rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen.

De Prunus domestica 'Belle De Louvain', ook wel bekend als de Belle De Louvain pruimenboom, is een uitstekende keuze voor zowel decoratief als functioneel gebruik in de tuin. Met zijn prachtige bloesems in het voorjaar en heerlijke fruit in de zomer, is deze pruimenboom een aanwinst voor elke tuin.

Decoratief gezien voegt de Belle De Louvain pruimenboom een vleugje schoonheid toe aan de tuin met zijn weelderige groene bladeren en prachtige bloesems in het voorjaar. De boom kan ook dienen als een mooie schaduwboom voor zitplaatsen in de tuin.

Daarnaast is de pruim van deze boom zeer smakelijk en kan worden gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals het maken van jam, taarten, compotes en conserven. De pruimen kunnen vers worden gegeten of gedroogd voor langdurige opslag.

Kortom, de Belle De Louvain pruimenboom is een veelzijdige en mooie toevoeging aan elke tuin, met zowel decoratieve als praktische voordelen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Althan'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Altesse Double'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Bleue De Belgique'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Oullins'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Mirabelle De Nancy'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Hauszwetsche'
Pruim
Vanaf € 29,95
Prunus Domestica 'Reine Claude Verte'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Monsieur Hatif'
Pruim
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.