Phlox subulata 'Candy Stripes'

Vlambloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Rijkbloeiend
  • Bodembedekker
  • Voorjaarsbloeier
  • Witroze bloemkleur
  • Laagblijvend
  • Goed winterhard

De Phlox subulata 'Candy Stripes', beter bekend als de vlambloem, is een charmante toevoeging aan elke tuin. Deze wintergroene plant blinkt uit in zijn vermogen om een bodembedekkend tapijt te vormen met zijn compacte, zodevormende groeiwijze. De donkergroene, langwerpige bladeren zijn bijna naaldachtig en bieden een aantrekkelijk contrast met de kleurrijke bloemen.

Tussen april en juni verrast de 'Candy Stripes' elke voorbijganger met unieke, bicolore bloempjes. De roze en wit gestreepte bloemen verspreiden een subtiele geur die uw buitenruimte opfleurt. Naast zijn esthetische aantrekkingskracht, is deze vlambloemvariant een echt zonliefhebbertje en floreert hij in een volle zonpositie. Een goed doorlaatbare en vruchtbare grond is al wat hij nodig heeft om te schitteren.

De Phlox subulata 'Candy Stripes' staat bekend om zijn hoge winterhardheid en droogtetolerantie. Hij is niet alleen resistent tegen luchtvervuiling maar blijft meestal ook vrij van ongedierte, wat hem een onderhoudsvriendelijke keus maakt. Gezien zijn robuuste natuur, is hij een perfecte kandidaat voor zowel ervaren tuiniers als beginners die hun buitenruimte graag wat meer kleur willen geven.

Kortom, als u op zoek bent naar een plant die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook weinig onderhoud vereist en robuustheid biedt, dan is de Phlox subulata 'Candy Stripes' een uitstekende keus. Door zijn bodembedekkende eigenschappen en opvallende bloemenpracht is deze vlambloem een fleurige noot in iedere tuin en vormt hij de perfecte levende decoratie om uw buitenruimte te verrijken.

Verzorging/Water

De Phlox subulata 'Candy Stripes' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend, zodat de grond gedurende de dag de kans heeft om op te drogen.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast kan de Phlox subulata 'Candy Stripes' jaarlijks na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm en compactheid te behouden.

Standplaats

Deze vlambloem gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van de Phlox subulata 'Candy Stripes' is om in het voorjaar een laagje mulch rond de plant aan te brengen. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

De Phlox subulata 'Candy Stripes' is een prachtige plant die zich perfect leent voor decoratief gebruik in tuinen en borders. Met zijn groenblijvende bladeren en kleurrijke bloemen voegt deze plant een vleugje schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Phlox subulata 'Candy Stripes' een mooie toevoeging aan de tuin, maar het is ook een uitstekende plant voor het bedekken van kale terreinen. Het tapijtachtige groeiende karakter van deze plant maakt het perfect voor het bedekken van de grond en het opvullen van open plekken in de tuin.

Daarnaast worden de bloemen van de Phlox subulata 'Candy Stripes' ook vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken vanwege hun levendige kleuren en lange houdbaarheid. Zo kan deze plant ook binnenshuis een mooie toevoeging zijn.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Phlox | Vlambloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Witroze bloemkleur, Voorjaarsbloeier, Bodembedekker, Rijkbloeiend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Phlox maculata 'Omega'
Vlambloem
Phlox maculata 'Natascha'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Bright Eyes'
Vlambloem
Phlox paniculata 'White Admiral'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Rijnstroom'
Vlambloem
Phlox subulata 'Calvides White'
Vlambloem
Phlox douglasii 'White Admiral'
Vlambloem
Phlox douglasii 'Lilac Cloud'
Vlambloem