Phlox stolonifera 'Ariane'

Vlambloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Bladhoudend
  • Geurend
  • Bodembedekker
  • Voorjaarsbloeier

Ontdek de bekoorlijke wereld van de Phlox stolonifera 'Ariane', een variëteit van de vlambloem die bekend staat om haar welriekende witte bloemen en haar decoratieve bladwerk. De zittende bladeren zijn omgekeerd eirond tot spatelvormig en presenteren een charmant groen tapijt dat, in zachtere winters, zelfs bladhoudend kan zijn.

Dit type vlambloem gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek waar de grond rijk aan humus, goed doorlatend en licht zuur is. Met de juiste omstandigheden slaagt 'Ariane' erin om snel uit te groeien tot een dichte en aantrekkelijke bodembedekker. Ze voegt een rustieke touch toe aan elk tuinontwerp en is een genot voor het oog wanneer ze in volle bloei staat.

Haal de Phlox stolonifera 'Ariane' in huis of plant hem in uw tuin voor een vleugje natuurlijke elegantie. Niet alleen zal ze uw buitenruimte opfleuren, maar haar geur zal ook bijdragen aan een vredige en ontspannende atmosfeer. Kies voor de vlambloem en geniet van een tuin die zowel esthetisch als aromatisch een lust voor de zintuigen is.

Verzorging en water

Om Phlox stolonifera 'Ariane' gezond te houden, is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Het is aan te raden om dode bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe groei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om een compacte vorm te behouden. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar.

Standplaats

Phlox stolonifera 'Ariane' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom krijgt en niet te dicht op elkaar geplant staat.

Tip

Vermijd het gebruik van meststoffen die rijk zijn aan stikstof, aangezien dit de groei van de plant kan bevorderen ten koste van bloemknoppen. Kies in plaats daarvan voor een evenwichtige meststof met een lager stikstofgehalte.

Phlox stolonifera 'Ariane', ook bekend als Vlambloem, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en borders. Met zijn weelderige groene bladeren en kleurrijke bloemen, voegt deze plant een vleugje schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratieve doeleinden heeft de Vlambloem ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn snelle groei en lage onderhoudsbehoeften. Daarnaast trekt deze plant vlinders en bijen aan, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan elke natuurlijke tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Phlox | Vlambloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bodembedekker, Geurend, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Phlox Maculata 'Natascha'
Vlambloem
Phlox Paniculata 'Starfire'
Vlambloem
Phlox Douglasii 'Crackerjack'
Vlambloem
Phlox Subulata 'Calvides White'
Vlambloem
Phlox Paniculata 'Laura'
Vlambloem
Phlox Douglasii 'White Admiral'
Vlambloem
Phlox Subulata 'Atropurpurea'
Vlambloem
Phlox Paniculata 'Rijnstroom'
Vlambloem
Phlox Douglasii 'Lilac Cloud'
Vlambloem
Phlox Stolonifera 'Blue Ridge'
Vlambloem