Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue'

Vlambloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Bladhoudend - blijft het hele jaar door groen
  • Late voorjaarsbloeier - bloeit in het late voorjaar
  • Rijkbloeiend - produceert veel bloemen
  • Bodembedekker - groeit dicht op de grond en bedekt de bodem
  • Vlambloem - bekend om zijn mooie, kleurrijke bloemen
  • Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' - specifieke naam van de plant

De Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue', beter bekend als de Vlambloem, is een oogstrelende toevoeging aan iedere tuin of balkon. Deze veelzijdige plant staat bekend om zijn wintergroene eigenschappen en groeit als een compact, bodembedekkend tapijt. De langwerpige, bijna naaldachtige bladstructuur geeft de hele jaar door een groene uitstraling.

In de bloeiperiode van april tot juni wordt de Vlambloem getransformeerd tot een zee van lavendelblauwe bloemen die een licht, aangenaam aroma verspreiden. Deze pastelkleurige bloemen zijn niet alleen een genot om naar te kijken, maar trekken ook verschillende soorten bestuivers aan.

De Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' is niet veeleisend wat betreft zijn standplaats; hij floreert in de volle zon maar gedijt evenzeer in gedeeltelijk schaduwrijke omgevingen. Een zeer goed doorlatende, vruchtbare grond is ideaal voor een gezonde groei. Bovendien is deze Phlox variant uitzonderlijk winterhard en droogtetolerant, waardoor de plant zich perfect aanpast aan verschillende klimatologische omstandigheden en weinig onderhoud vereist.

Het robuuste karakter van de plant, gecombineerd met zijn tolerantie voor luchtvervuiling en relatieve ongevoeligheid voor plagen, maken de 'Emerald Cushion Blue' een betrouwbare en stressvrije keuze voor zowel beginnende als ervaren tuinliefhebbers.

Kortom, of u nu op zoek bent naar een sierlijke bodembedekker, een wintergroene aanwinst, of een plant die een natuurlijke charme toevoegt zonder veel zorg te vereisen, de Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' is de ideale plant voor in uw huis of tuin. Met zijn betoverende bloemenpracht en onderhoudsvriendelijke eigenschappen is deze vlambloem een must-have voor elke groenliefhebber.

Verzorging/water

De Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat.

Onderhoud

Het onderhoud van deze plant is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant licht terugsnoeien om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' gedijt het best op een zonnige locatie, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte plekken.

Tip

Om de bloei te stimuleren, kun je in het voorjaar wat meststof aan de grond toevoegen. Dit zal zorgen voor een uitbundige bloei gedurende het hele seizoen.

Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue', ook bekend als vlambloem, is een uitstekende plant voor decoratief gebruik in tuinen en bloembedden. Met zijn tapijtachtige groeiwijze en heldere blauwe bloemen is deze plant perfect voor het bedekken van kale grond en het toevoegen van kleur aan de tuin.

Niet alleen is Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' decoratief, maar het heeft ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als bodembedekker om erosie te voorkomen en om onkruid te onderdrukken. Daarnaast trekt het aantrekkelijke vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Phlox | Vlambloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Rijkbloeiend, Late voorjaarsbloeier, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Phlox paniculata 'Blue Paradise'
Vlambloem
Phlox maculata 'Natascha'
Vlambloem
Phlox stolonifera 'Pink Ridge'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Laura'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Tenor'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Rijnstroom'
Vlambloem
Phlox subulata 'Calvides White'
Vlambloem
Phlox paniculata 'White Admiral'
Vlambloem
Phlox douglasii 'White Admiral'
Vlambloem