Phlox paniculata 'Blue Paradise'

Vlambloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Prachtige blauwe bloemen
  • Langbloeiend
  • Aantrekkelijk voor vlinders en bijen
  • Geschikt als borderplant
  • Bereikt een bladhoogte van 70 cm
  • Heeft een heerlijke geur

Ontdek de betoverende schoonheid van Phlox paniculata 'Blue Paradise', een sierlijke toevoeging aan elke tuin of border. Deze charismatische vlambloem is een blikvanger met zijn statige opgaande groeiwijze en diepgroene, scherp getande bladeren. In de bloeiperiode, van juli tot september, onderscheidt de 'Blue Paradise' zich met haar intens geurende, hemelsblauwe bloemen die een sereen wit oog als middelpunt hebben, creërend een beeld alsof je naar een heldere zomerlucht kijkt.

De Phlox paniculata 'Blue Paradise' is een must-have voor de tuinliefhebber die waarde hecht aan zowel esthetiek als duurzaamheid. Ideaal gedijt deze vlambloem op een zonnige plek waar de welriekende bloemen hun geur optimaal kunnen verspreiden. De voorkeursboden voor deze phlox is goed doorlaatbaar, vochtig en vruchtbaar, wat zorgt voor een gezonde groei en rijke bloei. Daarbij komt dat de 'Blue Paradise' opmerkelijk winterhard is, matig droogteresistent, geen hinder ondervindt van luchtvervuiling en zelden last heeft van plagen.

Laat je verleiden door de Phlox paniculata 'Blue Paradise' en creëer een oase van rust in je tuin. Met haar langdurige bloei, verrijk je niet alleen je buitenruimte met kleur en geur, maar trek je ook vlinders en bijen aan, bijdragend aan de biodiversiteit. Met minimale zorg en maximale impact is de 'Blue Paradise' de perfecte keuze voor wie natuurlijke schoonheid en gemak wenst te combineren. Zet deze vlambloem in je tuin of border en je zal zien waarom ze niet mag ontbreken in een liefdevol ontworpen tuinparadijs.

Verzorging en water

De Phlox paniculata 'Blue Paradise' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren tegen de avond droog zijn en schimmelvorming wordt voorkomen.

Onderhoud

Deze plant vereist weinig onderhoud. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kunt u oude stengels tot aan de basis terugsnoeien om de groei te stimuleren. Besproei de plant af en toe met een milde insecticide om ongedierte te voorkomen.

Standplaats

Plaats de Phlox paniculata 'Blue Paradise' op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Deze plant gedijt het beste in humusrijke, licht zure grond.

Tip

Voeg in het voorjaar een kleine hoeveelheid organische meststof toe aan de grond rondom de plant om de groei en bloei te stimuleren.

De Phlox paniculata 'Blue Paradise', ook bekend als vlambloem, is een prachtige plant die veelal wordt gebruikt in tuinen vanwege haar decoratieve eigenschappen.

Met haar mooie blauwe bloemen brengt deze plant kleur en levendigheid in elke tuin. De vlambloem is een goede keuze voor het creëren van een kleurrijke en levendige borders of bloemperken.

Niet alleen is de Phlox paniculata 'Blue Paradise' een prachtige decoratieve plant, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo trekt deze plant vlinders, bijen en andere belangrijke bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Bovendien is deze plant ook geschikt voor het snijden van bloemen, waardoor je binnenhuis kunt genieten van deze prachtige bloemen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Phlox | Vlambloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 70 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Phlox maculata 'Alpha'
Vlambloem
Phlox subulata 'Atropurpurea'
Vlambloem
Phlox douglasii 'Crackerjack'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Starfire'
Vlambloem
Phlox douglasii 'Lilac Cloud'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Rijnstroom'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Tenor'
Vlambloem