Phlox paniculata 'Bright Eyes'

Vlambloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Langbloeiende borderplant
  • Groeit tot een bladhoogte van 60 cm
  • Heeft een aangename geur
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Makkelijk te verzorgen
  • Bloemen zijn roze met een donkerder oog

Ontdek de charme van de Phlox paniculata 'Bright Eyes', een prachtig exemplaar uit de vlambloemfamilie die uw tuin of binnenruimte kan opfleuren met haar levendige bloeipracht. Deze bladverliezende schoonheid valt op door haar statige, opgaande groei en het sierlijk donkergroen, getand bladwerk dat de perfecte achtergrond vormt voor de schitterende bloementrossen.

Tussen juli en september verwent de Phlox paniculata 'Bright Eyes' u met haar aantrekkelijke, geurige, lichtroze bloemen. Elk bloemetje is geaccentueerd met een opvallend paarsrood 'oog', wat zorgt voor een opmerkelijke diepte en contrast in de bloemschermen. Het arendsoog van deze vlambloem zorgt voor een unieke dynamiek in uw buiten- of binnenruimte.

Deze vlambloem houdt van een zonnige standplaats waar ze kan genieten van de volle zon, maar ze floreert ook prachtig met wat gedeeltelijke schaduw. Haar voorkeur gaat uit naar een goed doorlaatbare, vochtige, doch vruchtbare grond. Deze phloxvariëteit is verrassend flexibel en behoudt haar schoonheid met gemak door zowel warme zomers als koude winters, dankzij haar winterhardheid. Bovendien is ze matig droogtetolerant, kan ze goed omgaan met luchtvervuiling en blijft ze meestal vrij van ongedierte, waardoor onderhoud een fluitje van een cent is.

Met de Phlox paniculata 'Bright Eyes' brengt u niet alleen een prachtige kleurenpracht in uw omgeving, maar ook een verleidelijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Dit versterkt de biodiversiteit in uw tuin en zorgt voor een levendige en ecologische atmosfeer. Door haar robuuste aard en esthetische aantrekkingskracht is de vlambloem 'Bright Eyes' een onmisbare aanwinst die zonder twijfel een speciale touch aan uw tuin of interieur geeft.

Verzorging en water

De Phlox paniculata 'Bright Eyes' heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd hierbij wel dat de wortels in het water staan. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig een beetje.

Onderhoud

Om de plant mooi en gezond te houden is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Hierdoor blijft de plant nieuwe bloemen aanmaken en zal hij langer bloeien. Daarnaast is het aan te raden om de plant in het voorjaar wat meststoffen te geven, zodat hij voldoende voeding heeft om te groeien en bloeien.

Standplaats

Deze vlambloem houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft, anders kan de plant gaan rotten. Plaats de Phlox paniculata 'Bright Eyes' op een beschutte plek waar de wind niet te hard is.

Tip

Wist je dat je de Phlox paniculata 'Bright Eyes' ook kunt vermeerderen door de plant te scheuren? Dit kun je het beste doen in het voorjaar, waarbij je de plant voorzichtig uit de grond haalt en de wortels voorzichtig scheidt. Op deze manier kun je meer plezier hebben van deze prachtige plant!

Phlox paniculata 'Bright Eyes', ook wel bekend als vlambloem, is een prachtige plant die vooral wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn levendige roze bloemen en groene bladeren voegt hij kleur en leven toe aan elke tuin of bloembed.

Naast het decoratieve gebruik heeft deze plant ook andere courante toepassingen. Zo wordt de Phlox paniculata 'Bright Eyes' vaak gebruikt als snijbloem vanwege zijn lange stelen en mooie bloemen. Daarnaast trekt deze vlinder- en bijenvriendelijke plant allerlei soorten nuttige insecten aan, waardoor hij bijdraagt aan het ecosysteem in de tuin.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Phlox | Vlambloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 60 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Phlox paniculata 'White Admiral'
Vlambloem
Phlox maculata 'Natascha'
Vlambloem
Phlox douglasii 'Crackerjack'
Vlambloem
Phlox douglasii 'Lilac Cloud'
Vlambloem
Phlox paniculata 'Amethyst'
Vlambloem
Phlox subulata 'Calvides White'
Vlambloem
Phlox stolonifera 'Pink Ridge'
Vlambloem
Phlox subulata 'Moerheimii'
Vlambloem