Nymphaea alba

Waterlelie

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Groot blad
  • Zuiver witte bloem
  • Stervormige bloemen
  • Zuurstofproducent voor waterdieren
  • Symboliseert zuiverheid en onschuld
  • Heeft geneeskrachtige werking tegen ontstekingen

Ontdek de serene schoonheid van de Nymphaea alba, beter bekend als de Witte Waterlelie, een natuurlijke aanwinst voor elke vijver of waterpartij. Dit inheemse juweel, bekend om zijn sierlijke en functionele kwaliteiten, is de perfecte keuze voor liefhebbers van waterplanten en natuurschoon. De waterlelie heeft een tapijtvormende habitus en ontwikkelt grote, ronde bladeren die in eerste instantie een robijnrode kleur hebben en zich ontvouwen tot donkergroene pads met een indrukwekkende diameter van wel 30 centimeter.

Tussen juni en augustus brengt de witte waterlelie stervormige bloesems voort, die als blikvangers op het wateroppervlak drijven. Deze prachtige bloemen, met een diameter tot 20 centimeter, openen hun witte kroonbladen rond een zonnig geel hartje. Na de bloei zorgen de zaden voor een fascinerend schouwspel, doordat ze naar de vijverbodem zakken om daar een nieuwe cyclus van leven te beginnen.

Buiten haar esthetische waarde, is de Nymphaea alba ook een praktische keuze: ze is zeer winterhard, trekt met haar bloei bevriende insecten zoals vlinders en bijen aan en draagt zo bij aan lokale biodiversiteit. De waterlelie voelt zich het beste thuis in een zonnige tot halfschaduwrijke spot, waar ze kan baden in helder water met een diepte tussen de 50 centimeter en 1,50 meter en gedijt in een voedselrijke bodem. Bovendien staat ze sterk tegenover zeewind, verdraagt ze licht brak water en toont ze veerkracht tegen luchtverontreiniging.

Kortom, de aanplanting van Nymphaea alba voegt niet alleen een visueel serene en betoverende touch toe, maar speelt ook een rol in het ondersteunen van het plaatselijke ecosysteem. Haar aanpassingsvermogen maakt haar geschikt voor diverse wateromgevingen. Laat de witte waterlelie uw waterrijk paradijs sieren en geniet van de rustgevende aanwezigheid en de levende interactie met de natuur. Een reden temeer om deze prachtige waterbloem in huis of tuin te verwelkomen.

Nymphaea alba

Verzorging en water

De waterlelie heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant onder water staan. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef de plant in de zomer regelmatig water, maar verminder de watergift in de wintermaanden.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Voeg in het voorjaar langzaam vrijkomende meststoffen toe om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de waterlelie op een zonnige plek in de vijver, waar ze minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden.

Tip

Plant de waterlelie in een grote mand of pot gevuld met speciale vijveraarde om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden.

De waterlelie, oftewel Nymphaea alba, is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in vijvers en waterpartijen. De drijvende bladeren en bloemen zorgen voor een rustgevende en natuurlijke uitstraling en trekken ook nog eens allerlei insecten en dieren aan.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de waterlelie ook een aantal andere courante gebruiken. Zo worden de bladeren en zaden van de plant in sommige culturen gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals bijvoorbeeld voor de behandeling van huidaandoeningen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 60 cm
Plant familie Nymphaea | Waterlelie
Standplaats Zon
Eigenschappen Stervormige bloemen, Zuiver witte bloem, Groot blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Schwertlilie 'Snow Queen'
Baardloze iris
Lysimachia nummularia
Penningkruid
Filipendula ulmaria
Knolspirea
Lythrum Salicaria
Kattenstaart
Vanaf € 2,75
Darmera peltata
Schildblad
Iris 'Blue King'
Baardloze iris
Butomus Umbellatus
Zwanenbloem
Vanaf € 3,75
Phragmites australis
Bont riet
Nymphaea 'Marliacea Carnea'
Waterlelie
€ 26,95
Typha Minima
Kleine lisdodde
Vanaf € 3,55