Lythrum salicaria

Kattenstaart

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Bloemen trekken vlinders en bijen aan
 • Kan groeien in vochtige grond
 • Heeft een lange bloeiperiode in de zomer
 • Wordt gebruikt in natuurlijke waterzuiveringssystemen
 • Kan groeien in zon of halfschaduw
 • Wordt vaak gebruikt in tuinen als borderplant

Ontdek de betoverende charme van de Lythrum Salicaria, beter bekend als Kattenstaart. Deze statige, meerjarige verschijning siert je tuin met haar unieke karakter en levendige kleuren. De lancetvormige, middengroene tot grijsgroene bladeren vormen een prachtig, natuurlijk doek waarop van juni tot augustus een kleurrijk spektakel plaatsvindt. De rozerode tot paarsrode, stervormige bloemetjes ontvouwen zich in rijke toortsen, die zich als vurige staken naar de hemel richten. Deze bloeiende schoonheid brengt een polvormende habitus met zich mee en draagt op sierlijke wijze bij aan de biodiversiteit in je tuin.

Ideaal gedijt de Kattenstaart in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats waar de aarde vochtig blijft. Ondanks deze voorliefde voor nattigheid, is deze plant verrassend winterhard en stoïcijns bestand tegen de zilte zeewind en stedelijke luchtvervuiling, wat haar een uitmuntende keuze maakt voor diverse omgevingen. Ook wat ziektes betreft, toont ze een bewonderenswaardige weerbaarheid. Een garantie voor jarenlang tuinplezier zonder hoofdbrekens.

Kies dus voor de Lythrum Salicaria als je een vleugje kleur en natuurlijke gratie aan je tuin of waterkant wilt toevoegen. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar trekt ook nuttige bestuivers aan, zoals vlinders en bijen, die bijdragen aan de gezondheid van je tuin. Door de Kattenstaart te planten, zorg je voor een levendige en dynamische tuinervaring waar zowel flora als fauna floreren.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei van de plant te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Lythrum Salicaria op een plek met voldoende zonlicht, maar de plant kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

Tip

De Lythrum Salicaria kan zich snel verspreiden, dus je kunt overwegen om de plant in een pot te plaatsen om de groei onder controle te houden. Zo kun je de plant ook gemakkelijk verplaatsen naar een andere standplaats als dat nodig is.

De Lythrum Salicaria, ook wel bekend als de kattenstaart, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn opvallende paarse bloemen is het een mooie toevoeging aan tuinen en bloemstukken.

Niet alleen is de kattenstaart een lust voor het oog, maar het heeft ook verschillende andere courante gebruiken. Zo staat de plant bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt het soms gebruikt in kruidengeneeskunde. Daarnaast trekt de kattenstaart verschillende soorten vogels en insecten aan, waardoor het een goede keuze is voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Lythrum | Kattenstaart
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Bladhoogte 70 cm, Late zomerbloeier, Snijbloem, Vlinderplant, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Myosotis Palustris
Moeras vergeet-mij-nietje
Vanaf € 3,95
Butomus Umbellatus
Zwanenbloem
Vanaf € 3,75
Lysimachia nummularia
Penningkruid
Iris Pseudacorus
Gele lis
Vanaf € 3,55
Phragmites australis
Bont riet
Typha latifolia
Grote lisdodde
€ 3,55
Darmera peltata
Schildblad
Hippuris vulgaris
Lidsteng
€ 4,55
Caltha Palustris
Dotterbloem
Vanaf € 3,55
Juncus Effusus 'Spiralis'
Krulpitrus
Vanaf € 3,55