Juncus effusus 'Spiralis'

Krulpitrus

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Unieke spiraalvormige bladeren
 • Tolerant voor natte grond en wateroverlast
 • Geschikt voor vijvers en waterpartijen
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
 • Makkelijk te onderhouden
 • Decoratief in borders en plantenbakken

De Juncus Effusus 'Spiralis', beter bekend als de Krulpitrus, is een oogstrelende, groenblijvende vaste plant die een speelse draai geeft aan elke tuin of binnenruimte. Deze unieke versie van de wijdverspreide pitrus onderscheidt zich door zijn buitengewoon gevormde stengels die in sierlijke krullen groeien en daarmee een opvallende textuur creëren.

Deze plant is niet alleen een lust voor het oog met zijn gladde, glanzende en heldergroene stelen, maar ook de bruingrijze bloemaartjes die tussen juni en augustus verschijnen voegen een extra dimensie toe. In de herfst wordt de plant nog aantrekkelijker wanneer deze bloemaartjes transformeren in groene tot glanzend bruine doosvruchten.

De Krulpitrus floreert het best op een standplaats waar hij van volle zon of lichte schaduw kan genieten. Deze plant is uiterst geschikt voor vochtige tot natte, lichtzure tot neutrale grond. Eenmaal goed geworteld, kan de Krulpitrus ook periodes van droogte goed verdragen. Hoewel deze plant in de natuurlijke habitat snel kan uitbreiden en andere gewassen kan verdringen, zal hij in een gecontroleerde omgeving, zoals een natuurtuin of rond een waterpartij, juist een verrijkend element zijn.

Daarnaast is de Juncus Effusus 'Spiralis' zeer onderhoudsvriendelijk. Hij is goed winterhard, bestand tegen zeewind en zout, tolerant voor luchtvervuiling, heeft geen last van ongedierte en is ziekteresistent. Dit maakt hem tot een betrouwbare en duurzame keuze voor elke tuinliefhebber. Let echter op dat hij niet geschikt is voor kleine vijvers vanwege zijn expansiedrang.

Kortom, de Krulpitrus is een plant met karakter die niet alleen visuele interesse toevoegt aan uw buiten- of binnentuin, maar ook stevigheid en gemak combineert. Of u nu een natuurlijke uitstraling wilt creëren rondom een grote waterpartij of gewoon wilt genieten van een onderhoudsvriendelijke en winterharde plant, de Juncus Effusus 'Spiralis' verdient zeker een plek in uw groene oase.

Verzorging en water

Om de Juncus Effusus 'Spiralis' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er wel voor dat de wortels niet in het water blijven staan, want dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Daarnaast kan de plant af en toe wat extra voeding gebruiken tijdens het groeiseizoen.

Standplaats

Zet de Juncus Effusus 'Spiralis' op een plek waar hij veel licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Deze plant gedijt goed bij een constante kamertemperatuur en kan zowel binnen als buiten worden gehouden.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Juncus Effusus 'Spiralis' is om de plant af en toe bij te knippen, vooral als je wilt dat de spiraalvorm behouden blijft. Dit helpt ook om de plant gezond en compact te houden.

Juncus Effusus 'Spiralis', ook wel bekend als Krulpitrus, is een veelzijdige plant die zowel in binnen- als buitenomgevingen gebruikt kan worden. Vanwege zijn unieke spiraalvormige bladeren wordt deze plant vaak gebruikt als decoratieve toevoeging in tuinen, bloembedden en borders.

Naast decoratieve doeleinden wordt Krulpitrus ook vaak gebruikt voor de natuurlijke filtratie van vijvers en waterpartijen. Door zijn sterke wortelsysteem helpt deze plant bij het absorberen van voedingsstoffen en het filteren van het water, waardoor het een essentiële toevoeging is aan elke aquatische omgeving.

Bovendien kan Juncus Effusus 'Spiralis' ook binnenshuis worden gebruikt, waar het een vleugje groen toevoegt aan verschillende interieurstijlen. Het gedijt goed in vochtige omstandigheden en is daarom ideaal voor badkamers, keukens of andere kamers met hoge luchtvochtigheid.

Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 60 cm
Plant familie Juncus | Dwergrus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opvallende bladeren, Ronde stengels, Kruipend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Schwertlilie 'Snow Queen'
Baardloze iris
Iris 'Blue King'
Baardloze iris
Darmera peltata
Schildblad
Lysimachia nummularia
Penningkruid
Myosotis Palustris
Moeras vergeet-mij-nietje
Vanaf € 3,95
Alisma Plantago-Aquatica
Waterweegbree
Vanaf € 3,95
Iris Pseudacorus
Gele lis
Vanaf € 3,55
Lythrum Salicaria
Kattenstaart
Vanaf € 2,75
Butomus Umbellatus
Zwanenbloem
Vanaf € 3,75
Hippuris vulgaris
Lidsteng
€ 4,55