Anemopsis californica

Moerashouttuynia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladverliezend
  • Oeverplant
  • Zomerbloeier

De Anemopsis californica, ook wel bekend als Moerashouttuynia, is een charmante aanwinst voor liefhebbers van waterplanten en natuurlijk ogende tuinlandschappen. Afkomstig uit het Zuidwesten van de Verenigde Staten, brengt deze unieke bladverliezende oeverplant een rustieke elegantie naar elke vijverhoek of vochtige tuinzones. Met haar uitgesproken laagblijvende, tapijtvormende groeiwijze is ze niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook een effectieve bodembedekker.

Deze plant heeft prachtige, breed ellipsvormige tot spatelvormige bladeren die opvallen door hun diepgroene kleur met een subtiele wasachtige grijsschijn. Van mei tot september kunt u genieten van de sierlijke witte bloempjes met een grijs witte helmknop die deze plant produceert. De bloei is langdurig en dynamisch, waarbij de witte bloempjes zich verrijken met decoratieve rode vlekken en strepen, wat zorgt voor een levendig schouwspel in uw tuin.

Geschikt voor een standplaats in volle zon tot halfschaduw, is de Anemopsis californica niet kieskeurig wat betreft licht. Ze geeft echter de voorkeur aan een neutrale tot kalkrijke bodem en staat graag met 'haar voeten' in ondiep water tot 5 à 10 centimeter diep. Dankzij haar lange wortelstok is deze plant verrassend droogteresistent en kan dus een variëteit aan omstandigheden aan.

Met de Moerashouttuynia haalt u niet alleen een stukje Zuidwest-Amerikaanse wildernis in huis, maar ook een onverstoorbare plant die beauty en veerkracht moeiteloos combineert. Of het nu is voor de esthetische aanvulling in uw vijver, de natuurlijke overgang naar de rest van uw tuin, of voor het toevoegen van een stukje biodiversiteit; de Anemopsis californica is een uitstekende keuze die uw buitenruimte zonder twijfel zal verrijken.

Verzorging en water

Om Anemopsis californica goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook stilstaand water.

Onderhoud

Anemopsis californica heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei indien nodig de uitstekende delen van de plant terug om de vorm te behouden.

Standplaats

Zet Anemopsis californica op een plek waar het zowel zonlicht als halfschaduw krijgt. Deze plant gedijt goed in vochtige grond, dus een locatie in de buurt van water is ideaal. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van Anemopsis californica is om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid. Gebruik bij voorkeur een vochtigheidsmeter en pas de watergift aan indien nodig. Op die manier houd je de plant gezond en gelukkig.

Anemopsis californica, ook wel bekend als moerashouttuynia, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Decoratief gezien kan deze plant een mooie toevoeging zijn aan tuinen, met zijn opvallende witte bloemen en glanzende groene bladeren. Het kan gebruikt worden als bodembedekker of als accentplant in borders en rotstuinen.

Daarnaast heeft Anemopsis californica ook verschillende courante gebruiken. De bladeren van deze plant worden gebruikt in traditionele geneeskunde van sommige inheemse Amerikaanse stammen vanwege hun medicinale eigenschappen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen, ontstekingen en als natuurlijk antimicrobieel middel.

Vanwege zijn vermogen om zich aan te passen aan vochtige omstandigheden, wordt Anemopsis californica ook gebruikt in landschapsarchitectuur om vochtige gebieden zoals vijvers, beekjes en moerassen te stabiliseren en te verfraaien.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 60 cm
Plant familie Anemopsis | Moerashouttuynia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Oeverplant, Bladverliezend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hippuris Vulgaris
Lidsteng
€ 4,55
Filipendula Ulmaria
Knolspirea
Caltha Palustris
Dotterbloem
Vanaf € 3,55
Phragmites Australis
Bont riet
Sagittaria Sagittifolia
Pijlkruid
€ 2,75
Typha Latifolia
Grote lisdodde
€ 3,55
Iris Pseudacorus
Gele lis
Vanaf € 3,55
Myosotis Palustris
Moeras vergeet-mij-nietje
Vanaf € 3,95
Lythrum Salicaria
Kattenstaart
Vanaf € 2,75
Butomus Umbellatus
Zwanenbloem
Vanaf € 3,75