Malus domestica 'Reinette De France'

Appelboom

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zeer sappige en zoete vruchten
  • Geschikt voor zowel verse consumptie als verwerking in gerechten
  • Zelfbestuivend, dus geen andere appelboom in de buurt nodig
  • Bloesemrijk in het voorjaar, aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Uitstekende resistentie tegen ziekten en plagen
  • Vruchten zijn goed te bewaren, tot 3 maanden
Ontdek de charme van historisch fruit met de Malus domestica 'Reinette De France', een vooraanstaande appelboom met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk geïdentificeerd in 1853 te Doornik, toont deze middelgrote boom een bedachtzame, matig opgaande groei en bloeit hij met enige terughoudendheid pas eind mei. Doch, wanneer de tijd rijp is, tooit de Reinette De France zich met een betoverende zee van lichtroze, subtiel geurende blossoms, die iedere lente weer een spektakel vormen in uw tuin.

Omdat deze appelboom triploïde is en autosteriel, vergt hij de aanwezigheid van andere appelbomen, zoals 'Elstar', 'Gloster', 'King Of The Pippins', 'Pinova' of 'Winston', om een goede fruitopbrengst te garanderen. Een klein beetje extra inspanning wordt beloond met een rijke oogst van appels die een visueel genot zijn: middelgroot, breed en afgeplat, met een oranjegele tot koperkleurige basis en een blush van rood aan de zonnezijde, geaccentueerd met rode strepen. De appels bieden een complex smaakprofiel: sappig met een scherpe, doch zoete smaak, donkerromig vruchtvlees, en een aangename, zurige nasmaak verrijkt met een vleugje ananas.

Of u nu een gepassioneerde fruitteler bent, een liefhebber van historische plantvariëteiten, of simpelweg op zoek bent naar een esthetische toevoeging aan uw tuin die zowel oogst als schoonheid biedt, de Malus domestica 'Reinette De France' stelt niet teleur. Met zijn weelderige bloei, smakelijke oogst en onderscheidend uiterlijk is dit een appelboom die een statement maakt. Neem deze appelboom in huis of tuin en geniet van een stukje levende geschiedenis, de jaarlijkse vreugde van zelfgekweekte appels, en de schoonheid van de natuur rechtstreeks in uw eigen achtertuin.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond rondom de wortels van de appelboom altijd vochtig blijft, zonder dat de wortels in het water staan. Geef de boom in het voorjaar extra water en mest om de groei te stimuleren.

Onderhoud

Snoei de appelboom in de winter, nadat het blad is gevallen. Verwijder dode of zieke takken en dun de kroon uit om meer licht en lucht door te laten. Controleer regelmatig op ongedierte en schimmels en neem indien nodig actie.

Standplaats

Zet de appelboom op een zonnige plek, maar halfschaduw is ook mogelijk. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

Tip

Plaats een mulchlaag van organisch materiaal rondom de boom om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit helpt de boom gezond te houden en de vruchtproductie te stimuleren.

De Malus domestica 'Reinette De France', ook bekend als de appelboom 'Reinette De France', is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Op decoratief gebied is de 'Reinette De France' een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn prachtige bloesems in het voorjaar en zijn heerlijke appeloogst in de herfst, is deze boom een lust voor het oog gedurende het hele jaar.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de appelboom ook veel courante gebruiken. Zo kan de oogst van heerlijke appels gebruikt worden in tal van recepten, zoals appeltaart, appelsap, appelmoes en nog veel meer. Daarnaast heeft de appelboom Reinette De France ook een educatieve functie, waarbij kinderen kunnen leren over de groei en ontwikkeling van fruit.

Kortom, de Malus domestica 'Reinette De France' is een waardevolle toevoeging aan elke tuin, zowel voor zijn decoratieve eigenschappen als voor zijn praktische toepassingen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Malus | Appel
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Vrucht 3 maanden houdbaar

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Quercus Palustris
Moeraseik
Vanaf € 55,95
Pyrus Communis 'Dubbele Philip'
Peer
Vanaf € 22,95
Sorbus Aria
Lijsterbes
Vanaf € 59,95
Pyrus Communis 'Comtesse De Paris'
Peer
Vanaf € 22,95
Malus 'Royalty'
Sierappel
Vanaf € 36,95
Acer Platanoides 'Emerald Queen'
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Malus 'Red Sentinel'
Sierappel 'Red Sentinel'
Vanaf € 28,95
Prunus Domestica 'Bleue De Belgique'
Pruim
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.