Pyrus communis 'Williams' Bon Chretien'

Peer

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Goede vruchtbaarheid
  • Geurend
  • Sterke groeier
  • Zoete smaak
Ontdek de charme van de klassieke Pyrus communis 'Williams' Bon Chretien', een historisch waardevolle perenboom die van uw tuin een weelderig paradijs maakt. Afkomstig uit Engeland, waar hij voor 1770 door Stair Wheeler werd ontdekt en later commercieel door boomkweker Williams op de markt werd gebracht, is deze variëteit een bijzondere toevoeging voor elke fruitliefhebber.

De 'Williams' Bon Chretien' groeit gematigd en ontwikkelt elegante, schuin opwaartse gesteltakken die bij het dragen van vruchten licht afhangen, waarmee dit ras een natuurlijk elegante vorm krijgt. De glanzende, ovaalvormige bladeren met een gaafrandige textuur en een diepgroene kleur complimenteren de witte, weelderige bloesem die eind april tot begin mei de boom siert.

Komt de herfst, dan worden de bloesems vervangen door aantrekkelijke, middelgrote, kelkbuikige, tolvormige peren. Deze vruchten transformeren naar een uitnodigende goudgele kleur bij rijpheid, wat een lust voor het oog is in elke tuin. De peren zelf zijn een ware traktatie; met witgeel, sappig, zacht, smeltend vruchtvlees dat lekker zoet van smaak is met een subtiel muskusachtige ondertoon.

Let wel, voor een overvloedige perenproductie heeft de 'Williams' Bon Chretien' een geschikte bestuiver nodig; opties zijn bijvoorbeeld 'Clapp's Favourite', 'Conférence', 'Doyenné du Comice', 'Charneux' of 'Beurré Hardy'.

Met de Pyrus communis 'Williams' Bon Chretien' haalt u niet alleen een stukje historie in huis, maar ook een waardevolle culinaire bron die zowel het oog als de smaakpapillen verblijdt. En met vakkundige bestuiving verzekert u uzelf van een rijke oogst van deze zoete lekkernijen, perfect voor verse consumptie, in gebak of zelfgemaakte jams. Laat u dus verleiden door de elegantie, rijke bloei en heerlijke vruchten van deze prachtige perenboom en geniet jaar na jaar van uw eigen geplukte peren.

Verzorging en water

De Pyrus communis 'Williams' Bon Chretien' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de peerboom in de late winter of vroege lente om dode takken te verwijderen en de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig onkruid rond de basis van de boom om voedingsstoffen beschikbaar te houden voor de Peer.

Standplaats

De Pyrus communis 'Williams' Bon Chretien' gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de boom tegen harde wind.

Tip

Geef je peerboom in het voorjaar een beetje meststof om de groei te bevorderen en de vruchten te laten bloeien.

De Pyrus communis 'Williams' Bon Chretien', beter bekend als de Williams peer, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt. Als decoratieve plant voegt het een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan tuinen, parken en landschappen met zijn prachtige bloesems in het voorjaar en zijn weelderige bladeren in de zomer en herfst.

Naast zijn decoratieve waarde zijn de vruchten van de Williams peer ook uiterst smakelijk en veelzijdig in gebruik. Ze kunnen vers worden gegeten, worden toegevoegd aan salades of geperst tot heerlijke sappen en smoothies. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor het maken van jams, compotes en gebak.

Kortom, de Williams peer is een plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt en daarom een waardevolle toevoeging is aan elke tuin, park of landschap.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 800 cm
Plant familie Pyrus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zoete smaak, Sterke groeier, Geurend, Goede vruchtbaarheid

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Avium 'Burlat'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Triomphe De Vienne'
Peer
Vanaf € 22,95
Amelanchier Lamarckii
Krentenboompje
Vanaf € 8,95
Prunus Avium 'Bigarreau Van'
Kers
Vanaf € 22,95
Morus Alba 'Pendula'
Treurende witte moerbei
Vanaf € 99,95
Prunus 'Accolade'
Sierkers
Vanaf € 52,95
Malus Domestica 'James Grieve'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Crataegus lavallei 'Carrierei'
Meidoorn
€ 79,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.