Carpinus betulus 'Lucas'

Zuilhaagbeuk

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladhoudend
  • Sterke groeier
  • Geschikt als boom of haagplant
  • Smalle, zuilvormige groei
  • Verdraagt snoei goed
  • Decoratieve rode vruchten in de herfst
De Carpinus betulus 'Lucas', beter bekend als de zuilhaagbeuk, is een bijzondere verschijning in elk groen landschap. Deze variëteit, een verfijnde afstammeling van de geliefde 'Fastigiata', onderscheidt zich door zijn bladhoudende eigenschap in de winter. Zelfs wanneer het kwik daalt en andere bomen hun blad verliezen, biedt de 'Lucas' een blijvend decor van prachtig dorre bladeren die een onmiskenbaar karakter aan de wintertuin geven.

Met zijn strakke en smaakvolle zuilvorm is deze boom een natuurlijke kunstwerk. Hij is uitermate geschikt voor het creëren van hoge hagen die privacy bieden, maar ook als solitaire kleine boom of in een rij als charmante laanbomen doet hij het fantastisch. Met een maximale groeihoogte van zo'n 10 meter is de 'Lucas' indrukwekkend zonder overweldigend te worden.

In het zomerseizoen geniet je van het donkergroene gebladerte, dat fris uitloopt met aantrekkelijke rode toppen. Hoewel de bloemen in de vorm van groene katjes eerder onopvallend zijn, voegen ze toch een subtiele charme toe. De vruchten groeien in aansprekende trossen, elk veilig gehuisvest in een sierlijk drielobbig schutblad.

Als je een groene toevoeging aan je huis of tuin zoekt die het hele jaar door structurele interesse biedt en die ook nog eens uitblinkt in functionaliteit als zichtbreker of hagenplant, dan is de Carpinus betulus 'Lucas' een uitmuntende keuze. Deze boom is niet alleen een levendige aanvulling op je buitenruimte, maar ook een symbool van duurzaamheid en schoonheid dat met weinig moeite een leven lang mee gaat. Kortom, de zuilhaagbeuk is een elegante en onderhoudsvriendelijke keuze voor wie het hele jaar door wil genieten van een groene omgeving.

Verzorging en water

De Carpinus betulus 'Lucas' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd overmatig water geven.

Onderhoud

Snoei de Zuilhaagbeuk in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken.

Standplaats

De Carpinus betulus 'Lucas' gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als schaduw. Plaats de plant op een plek met goed doorlatende grond.

Tip

Geef de Zuilhaagbeuk een mulchlaag van compost of organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen.
De Zuilhaagbeuk (Carpinus betulus 'Lucas') is een uitstekende keuze voor het creëren van een strakke, compacte haag in de tuin. Met zijn smalle en opgaande groeiwijze is deze plant perfect voor het creëren van een formele uitstraling in zowel grote als kleine tuinen. De dichte bladeren zorgen voor privacy en een mooie groene achtergrond voor andere planten.

Daarnaast kan de Zuilhaagbeuk ook worden gebruikt als solitaire plant in de tuin. Door zijn decoratieve bladeren en aantrekkelijke vorm voegt hij een vleugje elegantie toe aan elke tuin. De herfstkleuren van de bladeren zorgen voor een prachtig spektakel in de herfst.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Zuilhaagbeuk ook andere courante gebruiken. Zo kan het hout worden gebruikt voor het maken van meubels, wanden en vloeren. Het hout is stevig en duurzaam, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Al met al is de Zuilhaagbeuk een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel is en een waardevolle toevoeging kan zijn aan elke tuinruimte.
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Carpinus | Haagbeuk
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Boom of haagplant, Sterke groeier, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pyrus Communis 'Clapp's Favourite'
Peer
Vanaf € 22,95
Prunus Persica 'Amsden'
Perzik
Vanaf € 22,95
Amelanchier 'Ballerina'
Krentenboompje
Vanaf € 22,95
Sorbus Aucuparia
Gewone lijsterbes
Vanaf € 28,95
Tilia Cordata
Winterlinde
Vanaf € 59,55
Prunus Padus
Gewone vogelkers
Vanaf € 69,95
Quercus Rubra
Amerikaanse eik
Vanaf € 68,95
Laburnum Anagyroides
Goudenregen
Vanaf € 12,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.