Pterocarya fraxinifolia

Kaukasische vleugelnoot

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 15/10/2024
exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Snelle groei
  • Opvallende bladeren
  • Goede schaduwbomen
  • Droogtetolerant
  • Aantrekkelijk voor vogels
  • Mooie herfstverkleuring

De Pterocarya fraxinifolia, beter bekend als de Kaukasische vleugelnoot, is een indrukwekkende boom die met zijn brede ronde kroon een statige aanwezigheid in elke tuin creëert. Deze boom, die behoort tot de walnotenfamilie, kan een aanzienlijke hoogte bereiken en vormt een imposant natuurlijk kunstwerk, vooral wanneer hij volledig volgroeid is.

Zijn bladeren zijn oneven geveerd en hebben een prachtige olijfgroene kleur die gedurende het seizoen voor een levendige uitstraling in de tuin zorgt. In de herfst ondergaat de Kaukasische vleugelnoot een ware metamorfose; het loof transformeert naar een schitterend goudgeel, waarmee het een spectaculair herfsttafereel creëert.

De bloeiperiode van deze boom is eveneens opmerkelijk. De geelgroene katjes bloeien in hangende trossen die een decoratief element aan de boom toevoegen. Na de bloei ontwikkelen zich vruchten, die in lange slierten aan de boom hangen, en geven een unieke textuur en interesse aan het landschap.

Naast zijn esthetische kwaliteiten, is de Pterocarya fraxinifolia een robuuste en onderhoudsvriendelijke boom, die zowel in een grote tuin als in parken tot zijn recht komt. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een boom die zowel schaduw biedt als een natuurlijke charme aan de omgeving toevoegt.

Kortom, de Pterocarya fraxinifolia is een must-have voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een imposante en tegelijkertijd sierlijke boom. Het hele jaar door biedt deze Kaukasische vleugelnoot esthetische waarde en in de herfst een gouden gloed die geen enkele andere plant of boom kan evenaren. Een magnifieke keuze die veel bewondering zal oogsten en elke buitenruimte verfraait.

Verzorging/Water

De Pterocarya fraxinifolia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat eventueel overtollig water gedurende de dag kan verdampen.

Onderhoud

Snoei de Pterocarya fraxinifolia indien nodig in de wintermaanden. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant mooi in model. Geef de plant indien nodig voeding in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de Kaukasische vleugelnoot op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen felle middagzon. De plant gedijt ook goed op een plek met halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende, vruchtbare grond.

Tip

Een laagje mulch rond de basis van de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Dit zorgt voor een gezondere groei van de Pterocarya fraxinifolia.

De Kaukasische vleugelnoot, ook wel bekend als Pterocarya fraxinifolia, is een prachtige boom die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn elegante bladeren en opvallende vleugels in de herfst, voegt deze boom een vleugje schoonheid toe aan elke tuin of landschap.

Niet alleen is de Kaukasische vleugelnoot een decoratieve aanwinst, maar de boom heeft ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Zo worden de zaden van de boom vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Pterocarya | Kaukasische vleugelnoot
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Solitair

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Platanoides 'Faassen's Black'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Pyrus Calleryana 'Chanticleer'
Sierpeer
Vanaf € 54,95
Robinia Pseudoacacia
Valse acacia
Vanaf € 42,95
Salix Alba 'Chermesina'
Knotwilg
Vanaf € 42,95
Betula Papyrifera
Papierberk
Vanaf € 34,95
Prunus yedoensis
Japanse sierkers
€ 64,95
Salix Alba
Knotwilg
Vanaf € 42,95
Tilia Europaea 'Euchlora'
Krimlinde
Vanaf € 67,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.