Prunus avium 'Hedelfinger Riesenkirche'

Zoete Kers

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zeer zoete, sappige vruchten
  • Grote oogst per boom
  • Goede bestuiver voor andere kersenrassen
  • Compacte groeiwijze, geschikt voor kleine tuinen
  • Prachtige bloesem in het voorjaar
  • Robuuste en winterharde boom
De Prunus avium 'Hedelfinger Riesenkirsche', beter bekend als de Zoete Kers, is een prachtige aanwinst voor zowel liefhebbers van fruit als sierlijke tuinbomen. Deze historische kersenvariëteit vindt zijn oorsprong rond 1850 in de buurt van Hedelfinger nabij Stuttgart en is een middelgrote boom met een compacte, opgaande groeiwijze. De eivormige tot langwerpige bladeren stralen een diepgroene kleur uit gedurende de lente en zomer, en transformeren naar schitterend oranjerood naarmate de herfst vordert, waardoor de boom het hele seizoen door een visuele traktatie is.

In de bloeiperiode, van de tweede helft van april tot in begin mei, verspreidt de Hedelfinger Riesenkirsche een geurende wolk van witte bloesems die niet alleen mooi zijn, maar ook nuttige insecten zoals bijen en vlinders naar uw tuin lokken. Hoewel de boom gedeeltelijk zelfbestuivend is, kunt u de fruitopbrengst maximaliseren door hem te plaatsen naast een goede bestuiver, zoals 'Kordia' of de Dubbele Meikers.

De vruchten van deze kersenboom zijn hartvormig, vertonen een aantrekkelijke bruinrode kleur en leveren bij het proeven een sappige, zoete sensatie. Deze kers staat daarnaast bekend om zijn winterhardheid en is in staat om drogere periodes, zeewind en luchtverontreiniging te trotseren.

Of u nu uw tuin wilt verrijken met een fruitdragende boom die evenzeer als een sierboom dient, of simpelweg wilt genieten van heerlijke kersen uit eigen tuin, de Prunus avium 'Hedelfinger Riesenkirsche' is een uitstekende keuze. Zijn robuuste natuur, de aantrekkelijke bloesems, smakelijke vruchten en het jaarlijkse kleurenspektakel maken deze kersenboom een must-have voor elke tuinliefhebber met oog voor natuurlijke schoonheid en een voorliefde voor zoet fruit.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar laat de grond niet doorweekt raken.

Onderhoud

Snoei de kersenboom in de late winter of vroege lente om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de boom uit om licht en lucht door te laten.

Standplaats

Zet de kersenboom op een zonnige of halfschaduwrijke plek met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te zure grond, aangezien dit de groei kan belemmeren.

Tip

Zorg ervoor dat de kersenboom voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Plaats de boom niet te dicht bij andere planten of structuren om zijn groei niet te belemmeren.
De Prunus avium 'Hedelfinger Riesenkirche', ook wel bekend als de zoete kers, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als voor andere courante doeleinden kan worden gebruikt. Vanwege de mooie bloesems in het voorjaar en de kleurrijke vruchten in de zomer, is de zoete kers een populaire keuze voor tuinen en landschapsontwerp. De plant kan ook gebruikt worden als natuurlijke afscheiding of als schaduwboom in een tuin. Daarnaast zijn de zoete kersen rijk aan vitaminen en antioxidanten, waardoor ze niet alleen heerlijk zijn om vers te eten, maar ook gebruikt kunnen worden voor het maken van jam, sap, gebak en andere lekkernijen. Kortom, de Prunus avium 'Hedelfinger Riesenkirche' is een waardevolle toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Cerasus 'Anglaise Hatif'
Meikers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Napoleon'
Witte vleeskers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Noir'
Zwarte Kraker
Vanaf € 25,95
Prunus Avium 'Bigarreau Van'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Burlat'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerisier 'Griotte Du Nord'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Early Rivers'
Engelse Kers
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.