Prunus avium 'Bigarreau Noir'

Zwarte Kraker

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zwarte kersen met zoete smaak
  • Zeer grote vruchten
  • Geschikt voor bestuiving door Early Rivers en Hedelfinger
  • Kan goed groeien in Nederlandse klimaat
  • Mooie decoratieve bloesems in het voorjaar
  • Stevige en gezonde boom
Ontdek de historische charme van de Prunus avium 'Bigarreau Noir', beter bekend als de Zwarte Kraker – een klassieke fruitboom met een uitzonderlijke erfenis die teruggaat tot 1540. Deze middelgrote boom is niet alleen een lust voor het oog met zijn opgaande bolvormige habitus, maar hij draagt ook bij aan de biodiversiteit in elke tuin.

De Zwarte Kraker heeft eivormige tot langwerpige bladeren met een fijngetande rand, die zich tooien in diep groene tinten tijdens de lente en zomer. In de herfst transformeert het blad in prachtige oranjerode kleuren, wat een extra seizoen van belang toevoegt aan uw tuin.

Als vroege bloeier verwelkomt de boom de lente met zijn geurende witte bloesems, die op hun piek zijn in de eerste helft van april. De plant is zelfsteriel, wat betekent dat hij vrienden nodig heeft zoals 'Hedelfinger' en 'Early Rivers' om hem te helpen bij het bestuiven voor een rijke vruchtenoogst.

De vruchten van de Zwarte Kraker zijn een waar genot. Ze zijn hartvormig, donkerrood tot bijna zwart bij volle rijpheid en bieden een sappige zoete ervaring met hun rozerood vruchtvlees. Perfect als tuinsnack, maar ook uitstekend in de keuken voor allerlei bereidingen.

Deze kersenboom is een toonbeeld van veerkracht en aanpassingsvermogen. Hij is zeer winterhard, verdraagt droge omstandigheden, is bestand tegen zeewind en luchtvervuiling, en trekt ook nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders.

De Prunus avium 'Bigarreau Noir' is een veelzijdige toevoeging, biedt ecologische waarde en jaarlijkse schoonheid met seizoensgebonden veranderingen die u niet wilt missen. Of u nu een gepassioneerde fruitkweker bent, een liefhebber van historische plantenvarieteiten, of gewoon iemand die zijn tuin tot leven wil brengen met een charmante eyecatcher, deze boom is een verrijking voor iedereen die waarde hecht aan smaakvolle veelzijdigheid en een vleugje historie in de tuin.

Verzorging en water

De Prunus avium 'Bigarreau Noir' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef in de winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Snoei de Prunus avium 'Bigarreau Noir' in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en dun de kruin uit indien nodig. Geef in het voorjaar een meststof speciaal voor fruitbomen om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een vruchtbare, goed doorlatende grond. Plaats de Prunus avium 'Bigarreau Noir' op een beschutte plek om schade door harde wind te voorkomen.

Tip

Bescherm de bloesems tegen nachtvorst door bij dreigende vorst een vliesdoek over de boom te draperen. Dit helpt om de bloemen te beschermen en de kans op een goede oogst te vergroten.
De Prunus avium 'Bigarreau Noir', ook wel bekend als Zwarte Kraker, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen. Met zijn mooie bloesems in het voorjaar en sappige vruchten in de zomer, voegt deze plant een vleugje schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast het decoratieve gebruik, worden de vruchten van de Prunus avium 'Bigarreau Noir' ook veelvuldig gebruikt in de voedingsindustrie. De zoete, sappige kersen zijn heerlijk om vers te eten, maar kunnen ook worden verwerkt in jams, taarten, sappen en andere lekkernijen. Bovendien worden de bladeren van de plant soms gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen, zoals het maken van kruidenthee of medicinale extracten.

Kortom, de Prunus avium 'Bigarreau Noir' is een waardevolle plant voor zowel decoratieve als praktische doeleinden en is een aanwinst voor elke buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zeer grote vrucht, Bestuiving door Early Rivers en Hedelfinger

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Avium 'Bigarreau Napoleon'
Witte vleeskers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Early Rivers'
Engelse Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Burlat'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerisier 'Griotte Du Nord'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Hedelfinger Riesenkirche'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Van'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerasus 'Anglaise Hatif'
Meikers
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.