Crataegus lavallei 'Carrierei'

Meidoorn

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Donkergroen blad
  • Decoratief
  • Bloemen in trossen
  • Ideaal voor kleine tuin
  • Leerachtig blad
  • Oranjerode vruchten
Crataegus lavallei of meidoorn is een boom met zeer veel stekels. Crataegus lavallei 'Carrierei' krijgt een mooie rode herfstkleur waarvan u lang kunt genieten, omdat de bladeren lang aan de meidoorn blijven hangen. In het voorjaar krijgt deze meidoorn mooie witte bloemen, in het najaar oranje bessen. Crataegus lavallei 'Carrierei' is geschikt voor kleine tuinen de boom wordt maximaal 7 meter hoog.

Verzorging en water

Geef de Crataegus lavallei 'Carrierei' regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan.

Onderhoud

Snoei de meidoorn in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en vruchten om de plant gezond te houden.

Standplaats

Plaats de Crataegus lavallei 'Carrierei' op een plek waar hij veel zonlicht krijgt, maar hij kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende luchtcirculatie krijgt.

Handige tip

Meidoorns trekken vaak vogels aan, dus als je van vogels in je tuin houdt, is dit een leuke plant om in je tuin te hebben. Houd er wel rekening mee dat vogels de bessen kunnen opeten voordat je ze kunt bewonderen.

De Crataegus lavallei 'Carrierei', ook wel bekend als meidoorn, is een veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Met zijn mooie bloemen en bladeren is deze plant een prachtige toevoeging aan tuinen, parken en landschappen.

Niet alleen is de meidoorn een decoratieve plant, maar het heeft ook andere courante gebruiken. De bessen van de meidoorn worden vaak gebruikt in de geneeskunde vanwege hun veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen. Ze worden vaak ingezet voor het ondersteunen van de bloedsomloop en het hart.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Crataegus | Meidoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Oranjerode vruchten, Leerachtig blad, Ideaal voor kleine tuin, Bloemen in trossen, Decoratief, Donkergroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cydonia Oblonga
Kweepeer
Vanaf € 35,95
Pyrus Communis 'Beurre Hardy'
Peer
Vanaf € 22,95
Malus Domestica 'Reine Des Reinettes'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Prunus Avium 'Hedelfinger Riesenkirche'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Populus Tremula
Ratelpopulier
Vanaf € 2,75
Pyrus Communis 'Bonne Louise D'Avranches'
Peer
Vanaf € 22,95
Amelanchier Arborea 'Robin Hill'
Krentenboompje
€ 99,95
Malus Perpetu ('Evereste')
Sierappel 'Evereste'
Vanaf € 28,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.