Aristolochia macrophylla

Pijpbloem

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Decoratief
  • Plant moet gesteund worden
  • Sterke groeier

Aristolochia macrophylla, beter bekend als de Pijpbloem of Duitse pijp, is een imposante klimplant die met haar grootse vertoning een aanwinst is voor elk buitengroen of binnentuin. De fraaie hartvormige bladeren van deze bladverliezende klimmer vormen een weelderig bladerdak dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook een natuurlijk scherm biedt voor privacy of schaduw.

Van mei tot juli ontpopt de Pijpbloem zich tot een ware blikvanger met haar uniek gevormde bloempjes die qua verschijning iets weg hebben van een gekromde pijphals. Niet alleen esthetisch een hoogstandje, maar ook functioneel: de bloemen dienen als een natuurlijke val voor insecten, waardoor ze bijdraagt aan een gezond ecosysteem in uw tuin.

De Aristolochia macrophylla is verrassend onderhoudsvriendelijk. Ze gedijt goed in de halfschaduw of zon en is niet veeleisend qua bodemsoort, mits de 'voeten' beschermd worden tegen al te felle zon. Daarbij komt dat de plant winterhard is, goed bestand tegen zeewind en luchtvervuiling en weinig last heeft van ziektes.

Kortom, de Aristolochia macrophylla is de ideale plant voor iedereen die verlangt naar een groene, onderhoudsarme en milieu-ondersteunende toevoeging aan de tuin of het huis. Met haar sierlijke bladeren en unieke bloemen brengt ze leven, kleur en een stukje natuurlijke charme, wat haar een uitstekende keuze maakt om uw buiten- of binnenruimte mee te verfraaien.

Verzorging en water

De Aristolochia macrophylla heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef tijdens de groeiperiode (lente en zomer) eens per week water en verminder de watergift tijdens de wintermaanden.

Onderhoud

Snoei dode of beschadigde bladeren en takken weg om de plant gezond te houden. Controleer regelmatig op plagen en ziekten en neem indien nodig maatregelen om deze te bestrijden.

Standplaats

Zet de Aristolochia macrophylla op een plek met halfschaduw. Voorkom direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Tip

De pijpbloem is een klimplant, dus zorg voor een steun om de plant langs te laten groeien. Een pergola, hekwerk of klimrek is hiervoor perfect geschikt.

Aristolochia macrophylla, ook bekend als de pijpbloem, is een prachtige klimplant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn grote, hartvormige bladeren en opvallende bloemen is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt de pijpbloem ook gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. In de traditionele geneeskunde wordt de plant vaak gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals ontstekingen en artritis.

Een ander courant gebruik van Aristolochia macrophylla is de aantrekkingskracht op vlinders. De opvallende bloemen van de plant trekken vlinders aan, waardoor het een geliefde keuze is voor vlindertuinen en natuurvriendelijke tuinen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Aristolochia | Pijpbloem
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Sterke groeier, Plant moet gesteund worden, Decoratief, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campsis radicans 'Flava'
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis tagliabuana 'Madame Galen'
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis radicans 'Flamenco'
Trompetbloem
€ 10,95
Jasminum Nudiflorum
Winterjasmijn
Vanaf € 10,95
Celastrus orbiculatus
Boomwurger
€ 11,95
Campsis radicans
Trompetbloem
€ 10,95
Jasminum Officinale
Winterjasmijn
Vanaf € 15,95
Akebia quinata
Schijnaugurk
€ 15,95