Campsis radicans 'Flava'

Trompetbloem

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Bloemen in trossen
 • Graag op beschutte plek
 • Plant moet gesteund worden
 • Zaaddozen na de bloei
 • Geurend
 • Sterke groeier

Campsis radicans 'Flava', beter bekend als de trompetbloem of trompetklimmer, biedt een levendige uitstraling aan elke tuin of buitenruimte. Deze imposante klimplant heeft fraaie middengroene tot donkergroene samengestelde bladeren, wat zorgt voor een weelderige groene achtergrond gedurende het hele groeiseizoen.

In de bloeimaanden augustus en september transformeert de trompetklimmer met zijn talrijke grote, gele trompetvormige bloemen tot een spectaculaire, kleurrijke attractie. Deze bloeiwijze trekt niet alleen bewonderende blikken, maar ook nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders naar uw tuin.

Deze klimplant is zelfhechtend, waardoor hij gemakkelijk tegen muren en hekwerken op kan groeien; echter, een beetje extra ondersteuning zal worden gewaardeerd om de meest optimale groei te bevorderen. Daarnaast is de Campsis radicans 'Flava' enorm robuust: hij is goed winterhard, kan tegen een stootje qua droogte, verdraagt luchtvervuiling en kan zelfs in kustgebieden met succes worden geplant mits de standplaats beschermd is tegen harde wind.

De ideale standplaats voor deze plant is in volle zon, bij voorkeur met een zuidelijke of westelijke oriëntatie, in een goed doorlaatbare, vochthoudende vruchtbare grond. Deze voorkeuren zorgen ervoor dat de trompetbloem optimaal kan floreren en uw tuin kan opfleuren met zijn indrukwekkende bloemenpracht.

Of u nu een kale muur wilt verfraaien, wat kleur en levendigheid aan uw tuin wilt toevoegen of simpelweg van prachtige bloemen houdt; de Campsis radicans 'Flava' is een uitstekende keuze. Haar aanpassingsvermogen, prachtige bloemen en aantrekking van fauna maken haar een onmisbare plant voor iedere tuinliefhebber!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Knip dode of beschadigde takken weg in het voorjaar. De plant groeit van nature snel, dus het kan nodig zijn om de groei in toom te houden door te snoeien.

Standplaats

Plaats de Campsis radicans 'Flava' op een zonnige plek in de tuin, waar hij voldoende licht en warmte krijgt.

Tip

Gebruik een klimrek of pergola om de plant te ondersteunen en mooi te laten groeien.

De Campsis radicans 'Flava', ook bekend als de Trompetbloem, is een prachtige plant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn prachtige gele bloemen en weelderige groei is deze plant een echte blikvanger.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Trompetbloem ook vaak gebruikt als natuurlijke afscheiding of om lelijke plekken in de tuin te verbergen. Door zijn snelle groei en klimmende eigenschappen kan hij gebruikt worden om tuinmuren of schuttingen te bedekken, waardoor een groene en levendige uitstraling ontstaat.

Daarnaast is de Campsis radicans 'Flava' ook een belangrijke plant voor het aantrekken van bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Door deze plant in de tuin te plaatsen, draagt u bij aan de biodiversiteit en gezondheid van uw omgeving.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Campsis | Trompetbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Zaaddozen na de bloei, Plant moet gesteund worden, Graag op beschutte plek, Bloemen in trossen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campsis radicans
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis tagliabuana 'Madame Galen'
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis radicans 'Flamenco'
Trompetbloem
€ 10,95