Campsis tagliabuana 'Madame Galen'

Trompetbloem

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Graag op beschutte plek
  • Plant moet gesteund worden
  • Zaaddozen na de bloei
  • Geurend
  • Sterke groeier

Maak kennis met de Campsis tagliabuana 'Madame Galen', een prachtige en krachtige klimplant die een sieraad is voor elke tuin of terras. Deze trompetbloem is de perfecte keuze voor tuinliefhebbers die hun buitenruimte willen verrijken met kleurrijke en opvallende bloemen.

De 'Madame Galen' is een hybride van groot succes, ontstaan uit de kruising tussen de C. radicans en de C. grandiflora. Deze klimmer kent een krachtige groei en bereikt gemakkelijk een indrukwekkende hoogte. De samengestelde bladeren variëren van middengroen tot donkergroen en bieden een levendige achtergrond voor de rijkelijke, rozerode tot zalmroze, trompetvormige bloemen die in augustus en september verschijnen.

Het is een plant die houdt van de volle zon en daarbij het liefst een plek krijgt met een zuidelijke of westelijke oriëntatie. De ideale grond voor deze klimmer is goed doorlaatbaar, vochthoudend en vruchtbaar. Terwijl de 'Madame Galen' enige steun waardeert om optimaal omhoog te kunnen klimmen, is hij zelfhechtend dankzij de gevormde luchtwortels.

De trompetklimmer is niet alleen redelijk winterhard en matig droogtetolerant, maar kan bovendien goed omgaan met luchtvervuiling. Dit maakt hem eveneens geschikt voor stedelijke omgevingen. Zelfs in kustgebieden, mits enige beschutting tegen sterke wind, voelt deze plant zich helemaal thuis.

Als u op zoek bent naar een spectaculaire toevoeging aan uw groene ruimte, zoek dan niet verder dan de Campsis tagliabuana 'Madame Galen'. Met zijn sierlijke bloei, sterke groeikracht en aanpassingsvermogen is het de ideale klimplant om een verticale dimensie en een explosie van kleur toe te voegen aan uw tuin of terras. Haal deze charmante en levendige bloeier in huis, en geniet van de prachtige aanblik die uw buitenruimte tot leven brengt.

Verzorging en water

De Campsis tagliabuana 'Madame Galen' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de plant te stimuleren.

Standplaats

Deze trompetbloem gedijt het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige, beschutte locatie staat om de bloei te bevorderen.

Tip

Plaats een klimhulp voor de Campsis tagliabuana 'Madame Galen' om deze plant te helpen bij het omhoog klimmen en een gezonde groei te bevorderen.

De Campsis tagliabuana 'Madame Galen', ook wel bekend als de Trompetbloem, is een prachtige klimplant die zeer geschikt is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn overvloedige bloemen in een opvallende oranje-rode kleur, trekt deze plant zeker de aandacht en voegt een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Trompetbloem ook andere courante gebruiken. Zo wordt deze plant vaak gebruikt om een natuurlijke afscheiding te creëren tussen verschillende delen van de tuin. Door zijn klimmende groeiwijze kan de Trompetbloem ook dienen als een natuurlijke schutting of om lelijke muren of schuttingen te bedekken.

Daarnaast trekt de Trompetbloem ook vlinders, hommels en kolibries aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die wil bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Campsis | Trompetbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Zaaddozen na de bloei, Plant moet gesteund worden, Graag op beschutte plek

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campsis radicans 'Flamenco'
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis radicans
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis radicans 'Flava'
Trompetbloem
€ 10,95