Campsis radicans

Trompetbloem

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

- Graag op beschutte plek - Plant moet gesteund worden - Zaaddozen na de bloei - Geurend - Sterke groeier

De Campsis radicans, ook wel bekend als de trompetklimmer of trompetbloem, is een exotische verschijning uit het zuidoosten van de Verenigde Staten. Deze krachtige klimplant bereikt grote hoogtes en onderscheidt zich door haar middengroene tot donkergroene samengestelde bladeren. Deze prachtige klimplant is niet alleen een streling voor het oog, maar ook een gemakkelijke groeier die met haar luchtwortels zichzelf op natuurlijke wijze vasthecht. Een beetje steun is echter welkom om haar groei te begeleiden en haar schoonheid optimaal tot haar recht te laten komen.

Als u de trompetklimmer een plek geeft in de volle zon met een voorkeur voor een zuidelijke of westelijke oriëntatie, wordt u beloond met een spectaculaire bloei van grote oranjerode tot rode trompetvormige bloemen in de maanden augustus en september. De bloemenpracht is niet alleen een lust voor het oog, maar trekt ook nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders aan. De Trompetklimmer staat graag in een goed doorlaatbare, vochthoudende vruchtbare grond waarbij de plant een goede winterhardheid toont en zelfs redelijk goed tegen droogte kan.

Een bijkomend voordeel van de trompetbloem is haar vermogen om goed te gedijen in omgevingen met luchtvervuiling, wat haar ideaal maakt voor stedelijke tuinen. Bovendien kan ze, mits een beetje bescherming tegen felle wind, zelfs gebruikt worden in de kustgebieden. Door haar robuuste natuur en esthetische kwaliteiten is zij een verrijking voor elke tuin of buitenspace.

Concluderend is de Campsis radicans een extreem veelzijdige en visueel aantrekkelijke klimplant die weinig eisen stelt maar veel teruggeeft. Of u nu een kale muur wilt bedekken, een groen tintje aan uw balkon wilt geven of simpelweg wilt genieten van kleurrijke bloemen; deze trompetbloem is de perfecte keuze voor iedere groenliefhebber. Met haar dikke deken van bloemen die zowel de lucht reinigen als de lokale flora en fauna ondersteunen, zou deze plant een pronkstuk in huis of tuin moeten zijn.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en snoei de plant in het vroege voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Campsis radicans op een zonnige plek in de tuin, waar het minstens zes uur direct zonlicht krijgt. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

Tip

Gebruik een klimrek of steun om de plant te ondersteunen tijdens de groei, zodat de Campsis radicans zich kan ontwikkelen tot een prachtige klimplant.

De Campsis radicans, ook wel bekend als de Trompetbloem, is een prachtige klimplant die veelal gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn spectaculaire trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, oranje en geel, is het een echte blikvanger in de tuin of op het terras.

Niet alleen is de Trompetbloem erg decoratief, maar het is ook een uitstekende plant voor het aantrekken van bestuivers, zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan de klimplant ook dienen als natuurlijke afscheiding en privacy-scherm, doordat hij snel groeit en zich goed hecht aan klimrekken, muren of schuttingen.

Buiten het decoratieve en ecologische gebruik, worden de bloemen van de Trompetbloem ook vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vermeende medicinale eigenschappen. Zo wordt er gezegd dat ze kunnen helpen bij de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals ontstekingen en huidaandoeningen.

Bloemkleur Oranje
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Campsis | Trompetbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Zaaddozen na de bloei, Plant moet gesteund worden, Graag op beschutte plek

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campsis radicans 'Flamenco'
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis radicans 'Flava'
Trompetbloem
€ 10,95
Campsis tagliabuana 'Madame Galen'
Trompetbloem
€ 10,95