Jasminum officinale

Winterjasmijn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Geurende bloemen
  • Sterke groei
  • Winterhard
  • Mooie klimplant
  • Moet gesteund worden
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
Ontdek de betoverende schoonheid van de Jasminum officinale, beter bekend als de 'gewone jasmijn' of 'witte jasmijn'. Deze krachtige, bladverliezende klimplant siert menig tuin met zijn kronkelende, opgaande groeiwijze. De fijne gelaagdheid van zijn vijf- tot negental geveerde bladeren, samengesteld uit donkergroene eivormige deelblaadjes, zorgt voor een weelderige aanblik.

Als een ware verschijning ontplooit de zomerjasmijn zijn kleine, witte, stervormige en geurende bloempjes van mei tot en met september. De heerlijke geur die zij verspreiden is een ware streling voor de zintuigen, terwijl na de bloeiperiode mini zwarte besjes het esthetisch genot verder vervolmaken.

De Jasminum officinale behaagt het meest in een beschutte plek, waar hij kan genieten van volle zon of lichte schaduw. Zijn voorliefde gaat uit naar een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Met zijn redelijke winterhardheid en zeewindtolerantie is hij een geduchte overlever in diverse omstandigheden. Bovendien stelt hij weinig eisen en heeft hij weinig te kampen met ziektes. Stedelijke tuiniers zullen ook blij zijn te horen dat hij goed bestand is tegen luchtvervuiling.

Niet alleen u zal genieten van deze prachtige plant, de gewone jasmijn is tevens een magneet voor bijen en vlinders, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin of op uw terras.

Met de Jasminum officinale in huis of tuin haalt u niet enkel een stukje visuele pracht in huis, maar zorgt u ook voor een oase van rust met zijn betoverende geur. Ideaal voor iedereen die wil genieten van lange avonden in een geurige tuin, terwijl de natuur dichterbij komt door het lokken van nuttige bestuivers. Kortom, een must-have voor de sensorische tuinliefhebber!

Plantverzorging

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de Winterjasmijn direct na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder ook dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Plaats de plant op een plek met veel zonlicht of halfschaduw. Zorg ervoor dat de Winterjasmijn voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Breng in het voorjaar organische meststoffen aan om de bloei van de Winterjasmijn te stimuleren. Dit zal resulteren in een weelderige en kleurrijke bloesem.

De Winterjasmijn, ook bekend als Jasminum officinale, is een prachtige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Vanwege de delicate witte bloemen en de heerlijke geur is de Winterjasmijn een populaire keuze voor tuinen en patio's. De plant is ook zeer geschikt voor het decoreren van pergola's en muren, waardoor het een romantische en sfeervolle sfeer creëert.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Winterjasmijn ook andere courante toepassingen. De bloemen worden vaak gebruikt in parfums en cosmeticaproducten vanwege hun aangename geur. Bovendien wordt de Winterjasmijn ook in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. De bloemen worden soms gebruikt voor het maken van rustgevende tisanes of oliën die worden gebruikt voor aromatherapie.

Al met al is de Winterjasmijn een veelzijdige plant die zowel esthetische als functionele voordelen biedt. Of het nu gaat om het toevoegen van schoonheid aan een tuin of het benutten van de geneeskrachtige eigenschappen, deze plant is een waardevolle toevoeging aan elke leefomgeving.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Jasminum | Winterjasmijn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Plant moet gesteund worden

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Jasminum Nudiflorum
Winterjasmijn
Vanaf € 10,95