Achillea Ptarmica 'The Pearl'

Gevulde wilde Bertram

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
 • Najaarsbloeier
 • Snijbloem
 • Neutrale bodem
 • Enkele bloem
 • Geurend

De Achillea Ptarmica 'The Pearl', beter bekend als de Gevulde wilde Bertram, is een betoverende toevoeging aan zowel de sier- als de nutstuin. Deze charmante variant van het duizendblad toont een weelde van dubbele witte bloemen die doen denken aan kleine pompons. Van maart tot mei sieren de bloemen de tuin op flexibele stengels van zo'n 60 cm hoog.

Het blad van de Achillea 'The Pearl' is lancetvormig en donkergroen van kleur. De bladeren verspreiden een aangename geur, wat de zintuiglijke ervaring van deze plant verrijkt. De plant stelt weinig eisen aan de bodem, mits deze goed doorlaatbaar is, en is daarmee een ongecompliceerde keuze voor de beginnende en ervaren tuinier. Hoewel hij het beste gedijt in de halfschaduw, is hij zeer goed winterhard en kan hij goed tegen droogte. Hierdoor is de verzorging relatief eenvoudig en ook in minder ideale omstandigheden zal deze plant nog floreren.

Niet enkel de visuele pracht, maar ook het nut voor het lokale ecosysteem maakt de Achillea 'The Pearl' een uitstekende keuze. De plant trekt nuttige insecten aan zoals vlinders en bijen, die op hun beurt de biodiversiteit in de tuin verhogen. Daarnaast is de plant bestand tegen zowel zeewind als luchtverontreiniging, wat hem geschikt maakt voor stedelijke tuinen en kustgebieden.

Kortom, de Achillea Ptarmica 'The Pearl' is een prachtige, onderhoudsvriendelijke en ecologisch waardevolle plant. Het is een ideale keuze voor iedereen die de tuin wil verrijken met een aantrekkelijke bloeier die ook nog eens vriendelijk is voor fauna en het hele jaar door robuust en weerbaar blijft. Een plant die absoluut niet mag ontbreken in een tuinontwerp gericht op schoonheid en natuurlijk evenwicht.

Verzorging en water

De Achillea Ptarmica 'The Pearl' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het aan te raden verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plant energie kan steken in het produceren van nieuwe bloemen. Daarnaast is het goed om in het voorjaar de plant te bemesten met een organische meststof.

Standplaats

De Achillea Ptarmica 'The Pearl' houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste resultaten. De plant kan goed gedijen in borders of potten op het balkon of terras.

Tip

Als je de Achillea Ptarmica 'The Pearl' in een pot plant, zorg er dan voor dat de pot goede drainage heeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Dit kan bijvoorbeeld door een laagje grind onderin de pot te plaatsen. Op deze manier kan het overtollige water goed weglopen.

De Achillea Ptarmica 'The Pearl', ook bekend als gevulde wilde Bertram, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemstukken.

Deze plant wordt vaak gekozen vanwege zijn mooie witte bloemen en fijne bladeren, waardoor het een charmante toevoeging is aan elke tuin of boeket.

Naast decoratief gebruik heeft de Achillea Ptarmica 'The Pearl' ook andere courante toepassingen. Zo wordt het in sommige culturen ook gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen, zoals het verlichten van ontstekingen.

De plant trekt ook nuttige insecten aan, zoals vlinders en bijen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit en het ecosysteem.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 70 cm
Plant familie Achillea | Duizendblad
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Enkele bloem, Neutrale bodem, Snijbloem, Najaarsbloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Achillea 'Walter Funcke'
Duizendblad
Achillea 'Coronation Gold'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Lilac Beauty'
Duizendblad
Achillea millefolium 'Paprika'
Duizendblad
Achillea 'Alabaster'
Duizendblad
Achillea 'Credo'
Duizendblad
Achillea Millefolium
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Cerise Queen'
Duizendblad
Achillea 'Moonshine'
Duizendblad